Weingut Johanninger

WijnhuisWeingut Johanninger

De wijnmakerij is gelegen in Biebelsheim, een klein wijndorp tussen Bingen/Rijn en Bad Kreuznach/Nahe. De geografische ligging resulteert in het traditionele eigendom van wijngaarden in de teeltgebieden Nahe en Rheinhessen, die zich uitstrekken in de directe omgeving van onze boerderij.
De wijngaarden van Rijn-Hessen rond de Biebelsheimer Kieselberg zijn aan de voet van de helling bedekt met löss. De hogere delen bestaan ​​uit terrasvormig grind. Er groeien klassieke Riesling en Pinot Noir, maar ook Cabernet Sauvignon. Op de helling zelf, die zich naar het zuiden opent, worden Sauvignon Blanc, Müller-Thurgau en Merlot verbouwd. De Biebelsheimer Honigberg is beplant met Silvaner, Huxelrebe en Pinot Noir. De diepe grond is een land van melk en honing voor onze wijnstokken.
In het lagere Nahe-gebied verbouwt men traditioneel Bourgondische wijnstokken. De kalkrijke kleimergelgronden met een kalkgehalte tot 20% zijn ideale locaties. 
 

                                                         

 

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
13,75
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77

Typerende sauvignon-kleur: goudgeel met groene weerschijn. Helder en fonkelend. In de neus zuiver, elegant, levendig en vol citrusfruit (limoen, citroen, en grapefruit). In de mond fris en levendig met een mooie mineraliteit en een beetje basilicum. De kniperende afdronk heeft een zo kenmerkende verkwikkend frisse zuur en de lengte is grandioos. Deze sauvignon blanc van Johanninger is een klasserijke, zuivere en elegante sauvignon van het ouderwetse krijtdroge type. Een klassieker die lang houdbaar is.

De liefde voor de natuur hoort bij het wijnmaker zijn. Sinds 1997 werken ze volgens de richtlijnen van een milieuvriendelijke wijnbouw. Deze drie jaar durende transitie naar biologische wijnbouw werd voltooid met de oogst van 2013.
De meeste druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig verwerkt. In de diepe, indrukwekkende gewelfde kelders worden de wijnen vrijwel uitsluitend droog gemaakt door keldermeester Oliver Herzer. Daar bevindt zich ook de kleine mousserende wijnfabriek, waar ze uitsluitend mousserende wijn produceren volgens de klassieke flesfermentatiemethode en met een lange gistopslag.
De wijnmakerij beschikt ook over een distilleerderij. Brandewijnen van de hoogste kwaliteit worden gedistilleerd onder het toeziend oog van Johannes (Hans) Haas.
Sinds de vintage 2012 zijn de rode wijnen en vanaf de vintage 2014 alle witte wijnen veganistisch geproduceerd.

ROSÉ WIJNMAKERVAN HET JAAR 2023
Het wijnhuis werd tijdens de Gourmet World Cup uitgeroepen tot Rosé Winery of the Year in Duitsland!

Voor meer informatie http://www.storms.nl/johanninger