Alleen een rijpe, gezonde en geconcentreerde druif kan een kwaliteitswijn opleveren. Om dit te bereiken, zullen alle voorafgaande werkzaamheden: ontstelen, groene oogst, ontbladeren en vooral handmatige oogst, hun in staat stellen een kwaliteitsdruif te verkrijgen. Patrice Vayssette, bijgestaan door een oenoloog, zal er alles aan doen om het potentieel van de druiven te benutten, deze te verfijnen tijdens het rijpingsproces en te bewaren tot aan de botteling. Voor de witte wijnen werkt men op lage temperatuur om de aroma's van de druiven maximaal te behouden. Tegenwoordig beschikken ze over roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling en koelcircuits. Sommige van de witte wijnen vergisten in vaten met regelmatige roering (=batonnage).
Voor de rode wijnen ontstelen en persen ze de druiven voordat ze ze in vaten plaatsen voor een vrij lange maceratie van 18 tot 25 dagen, afhankelijk van het gewenste product.
Hun doel is om wijnen te maken met minimale input - geen chaptalisatie, geen kunstmatige tannines, zeer weinig gist, een minimum aan zwavel, dicht bij de specificaties van biologische landbouw. De wijnen hebben vaak een lichte afzetting omdat ze slechts lichte filtratie en weinig tot geen klaring gebruiken.

De Onafhankelijke Wijnbouwers
Het logo dat u op de dop van de flessen vindt, garandeert de authenticiteit en kwaliteit van het werk van de wijnbouwer.
Zij verbinden zich ertoe om: de bodem te respecteren, de wijnstokken te bewerken, de druiven te oogsten, de wijn te vinifiëren en te laten rijpen, de productie in de kelder te bottelen, de producten te vermarkten,
en zichzelf te verbeteren met respect voor de traditie.