Domaine Vayssette

WijnhuisDomaine Vayssette

Domaine Vayssette is het resultaat van drie generaties: Florentin en Andrée, de grootouders, vestigden zich in 1930 op een landgoed van 7 hectare. Hun zoon Jacques, die naast hen werkt, ontmoet Maryse, 'het meisje met de hoed', met wie hij trouwt, en zij komt hem helpen. Ze produceerden de eerste flessen zoete witte wijn in 1982. Vanaf dat moment bouwden ze eigenhandig het wijnhuis, dat in 1985 werd geopend. Ze kregen twee kinderen, waaronder Patrice, die zich na een wijnstudie in 1995 bij hen voegde en een nieuwe inspiratiebron voor het landgoed was. Uiteindelijk, in 2006, voegde Nathalie, zijn vrouw, zich bij het trio, met de kennis die ze had opgedaan tijdens haar studie sommelier.

1 - 2 van 2
View filtersView gridView list
Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
14,99
12,50
48+ 12,12
144+ 11,15

Een strogele kleur, helder en briljant. Een intense en zeer fruitige neus met aroma's van appel, peer en kweepeer, kenmerkend voor Mauzac, en lichte muskaattonen. Een ronde en fruitige aanzet, een aangename frisheid in de mond en een lichte afdronk. Een fruitige en smaakvolle wijn.
Serveren op 9-10 C bij foie gras, desserts, met name fruittaarten, blauwschimmelkaas, geitenkazen, munster of gewoon als aperitief.

Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
19,51
16,75
48+ 16,24
144+ 14,94

Een goudgele kleur, helder en briljant. Een zeer rijke en complexe neus met aroma's van gedroogde abrikoos, ananas en gezouten boterkaramel.
Een explosieve aanzet. Zeer rijk en zacht, de exotische fruittonen blijven in de mond hangen. Een zeer fijne, complexe en rijke wijn met een zeer lange afdronk. Houdbaar tot 15 jaar of langer.
Serveren op 9-10 C bij foie gras, blauwe kaas, meloen, chocolade of gewoon als aperitief.

Alleen een rijpe, gezonde en geconcentreerde druif kan een kwaliteitswijn opleveren. Om dit te bereiken, zullen alle voorafgaande werkzaamheden: ontstelen, groene oogst, ontbladeren en vooral handmatige oogst, hun in staat stellen een kwaliteitsdruif te verkrijgen. Patrice Vayssette, bijgestaan ​​door een oenoloog, zal er alles aan doen om het potentieel van de druiven te benutten, deze te verfijnen tijdens het rijpingsproces en te bewaren tot aan de botteling. Voor de witte wijnen werkt men op lage temperatuur om de aroma's van de druiven maximaal te behouden. Tegenwoordig beschikken ze over roestvrijstalen vaten met temperatuurregeling en koelcircuits. Sommige van de witte wijnen vergisten in vaten met regelmatige roering (=batonnage).
Voor de rode wijnen ontstelen en persen ze de druiven voordat ze ze in vaten plaatsen voor een vrij lange maceratie van 18 tot 25 dagen, afhankelijk van het gewenste product. 
Hun doel is om wijnen te maken met minimale input - geen chaptalisatie, geen kunstmatige tannines, zeer weinig gist, een minimum aan zwavel, dicht bij de specificaties van biologische landbouw. De wijnen hebben vaak een lichte afzetting omdat ze slechts lichte filtratie en weinig tot geen klaring gebruiken.

             

De Onafhankelijke Wijnbouwers
Het logo dat u op de dop van de flessen vindt, garandeert de authenticiteit en kwaliteit van het werk van de wijnbouwer.
Zij verbinden zich ertoe om: de bodem te respecteren, de wijnstokken te bewerken, de druiven te oogsten, de wijn te vinifiëren en te laten rijpen, de productie in de kelder te bottelen, de producten te vermarkten,
en zichzelf te verbeteren met respect voor de traditie.