Domaine J. Laurens

WijnhuisDomaine J. Laurens

Domaine Laurens bewijst tijdens iedere proeverij dat ze makkelijk concurreren met Champagnes. Niet gek; want in 1984 kocht Monsieur Dervin, het domein Laurens in Limoux. Een gewaagde stap voor die tijd aangezien Monsieur Dervin van origine een Champagne producent is. Maar overtuigd van het kwaliteitspotentieel en met veel durf heeft hij bij Domaine Laurens zijn droom werkelijkheid weten te maken. En dat is nog steeds te proeven!! Ondersteund door de hogere ligging van de wijngaarden van Domaine Laurens (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en de bodem met een hoog kalkgehalte komen er mousserende wijnen voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin met een wereldwijde repuatie.

1 - 2 van 2
View filtersView gridView list
Images
Stock
Niet op voorraad.
List price
17,50
14,99
48+ 14,54
144+ 13,37

Deze uitzonderlijke Crémant heeft een rijping 'sur lattes' van maar liefst 18 maanden ondergaan. Een mooie complexe neus van gedroogde vruchten, citrus en zelfs een beetje honing is het resultaat. Sappige, ronde en rijpe fruittonen maken de smaak compleet. Deze Crémant van Domaine Laurens wordt samengesteld uit 60% Chardonnay, 5% Mauzac, 30% Chenin en 5% Pinot Noir. Een heerlijk alternatief voor de beroemde champagne. Bij oesters en andere zeevruchten zal hij zeker niet misstaan.

De traditionele methode, of "méthode traditionnelle" in het Frans, wordt gebruikt om mousserende wijn te produceren, waarbij de tweede gisting in de fles plaatsvindt . Hoewel deze methode beroemd is bij de productie van Champagne, is deze methode door wijnmakers over de hele wereld overgenomen en kan worden gebruikt om mousserende wijn te maken van vele wijnsoorten.
De bekendste druivensoorten die in Limoux worden verbouwd, zijn Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac en Pinot Noir.