Bestellijst laden
Vignacorta San Francesco
Gewaardeerd met slechts de herkomstbenaming indicazione geografica tipica, maar in alles het groter broertje van de DOC Cirò. Pit en kracht gaan samen met de sappigheid van kersen konfijt. De kruidigheid en de opvoeding op nieuwe barriques van Frans eiken gedurende 10 maanden onderstrepen zijn hoge komaf! Een dijk van een wijn die zal verrassen door zijn concentratie en de inheemse variëteiten gaglioppo en magliocco. De fraaie lengte gaat samen met een warme finale die zo gebruikelijk is voor zuid Italiaanse wijnen TOP!!
MINIMAAL 1 UUR VAN TE VOREN KARAFEREN
meer informatie via https://www.storms.nl/actueel/oeroud-ras-uit-calabrie-ontdekt
Grape: Gaglioppo and Magliocco.
Production area: Calabria, east centre in the province of Crotone
Soil: white clay.
Altimetry:from 150 to 200 metres above sea level.
Plant breeding system: espalier with a density of understocks of 5000 plants per hectare.
Climate: Mediterranean, with mild winters and warm and dry summers.
Grape harvest: manual, end of October.
Vinication: traditional fermentation with 8 - 10 days steeping, drawing off, malolactic soft pressing in stainless steel.
Ripening: passage for 10 months in the new French durmast barriques.
Gastronomic coupling: it goes well with savoury first dishes, red meat and mature cheese.