Bestellijst laden
Gaglioppo
De inheemse druivenvarieteit Gaglioppo komt men tegen in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. De Cirò is de bekendste DOC waar de Gaglioppo aan de basis staat. De naam doet het al vermoeden, waarschijnlijk komt de Gaglioppo druif oorspronkelijk uit Griekenland en heeft hij reeds voor onze jaartelling Italiaanse bodem weten te bereiken!
Om het stoere karakter iets te verzachten willen de beste wijnmakers het sap van de Gaglioppo nog wel eens een korte houtrijping geven of door hem te assembleren met andere druiven. Al kan dat laatste er toe leiden dat de wijn geen DOC status meer mag voeren maar als IGT op de markt komt.
Door het hete Zuid-Italië klimaat geeft de Gaglioppo druif een intens, zoet karakter waar de Italianen robuuste, paarsrode wijn met meer dan voldoende alcohol en tannine van maken. Een goede begeleider van pittige vlees of wild gerechten en in de vorm van de VIGNACORTA een unieke begleider van een luxe kaasplateau. Gaglioppo is dus het ontdekken waard!