Bestellijst laden
San Francesco Gaglioppo
In de hete, dorre wijngaarden van Zuid-Italië geeft de gaglioppo druif intens sap waar vooral de Italianen van genieten. Door het ontbreken van internationale bekendheid, is deze wijn een buitenkans voor liefhebbers van authentieke rode wijnen. Deze, van origine, Griekse druif, zorgt voor robuuste, paarsrode wijnen waarbij de houtopvoeding de ruige gaglioppo weet te verzachten. Zwart fruit met kruiden en een aangename toon van kaneel en kruidnagel zorgen ervoor dat deze volle en sappige wijn in geen enkele wijncollectie mag ontbreken!! Afkomstig uit het toonaangevende gebied DOC Cirò, gelegen op de steile hellingen van het massief van Sila.
meer informatie via https://www.storms.nl/actueel/oeroud-ras-uit-calabrie-ontdekt
Grape: gaglioppo.
Production area: Calabria, east centre in the province of Crotone,
exactly in the area of Cirò, Cirò Marina, Crucoli, Melissa.
Soil: clayey, calcareous.
Altimetry: from 50 to 100 meters above sea level.
Plant breeding system: espalier with a density of understocks of 5000 plants per hectare.
Climate: Mediterranean, with mild winters and warm and dry summers.
Grape harvest: manual, first week of October.
Vinication: traditional fermentation with maceration for 8-12 days.
Draining and soft pressing.
Ripening: in stainless steel with a light passage in barriques.
Gastronomic coupling: excellent with any dish, ideal with red meat, game and medium matured cheeses.