Naast fantastische Champagnes maken ze bij Moutardier een alcoholische drank genaamd RATAFIA. De druiven die hiervoor gebruikt worden zijn identiek aan die van hun Champagnes, echter is de Ratafia een wijn die zacht en zoet smaakt ( en ZONDER de welbekende bubbels). Dit komt doordat de toevoeging van alcohol, bij het gistende druivenmost, de natuurlijke restsuikers van de druiven weet te behouden. Het resultaat is een goddelijke dessertwijn (of zoals het van oudsher gebruikelijk was een schitterend aperitief) die een zeer divers scala aan indrukken achter laat. Honing, abrikoos, lichte citrustonen. Maar ook noten, mirabellen en rozijnen en vijg. Oftewel elegant, fruitig zoet met een rijke en indrukwekkende afdronk. VERRASSEND
WIST U DAT? Ratafia verwijst naar elke drank die werd gedronken bij de ratificatie (ondertekenen) van een akkoord of verdrag?.
Gerelateerde producten
Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen.
Wat een meesterwerk!! Imponerend en haast oneindig genuanceerd van geur en smaak. Tonen van (pioen)roos, verse gember, kardemon, gedroogde sinaasappel en natuurlijk ook de onmiskenbare lychee betoveren je bij elke slok. Een klasse wijn die eenvoudig overeind blijft staan naast de Grand Cru's uit de Alsace. Fijn zoet in de aanzet, maar gelukkig weet Wehrheim het zoet en de robuustheid van de gewurztraminer te temmen. Humorvol werd hij omschreven als een gewurztraminer met de 'zachte rondeur van een mooie vrouw'! Ideaal om te drinken bij paté, Munsterkaas, Roquefort etc.