QUINTA DO ESTANHO RESERVA | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Quinta Do Estanho Reserva

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,, %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
000211_quinta_do_estanho_reserva.png

Vol geurig, rijp, zoetig bouquet van gekonfijt fruit en iets van chocola. Vol zoet en fluweel zacht van smaak met een mooie lange afdronk. Een volle en evenwichtige port die 'proefondervindelijk bewijst' waartoe een uitgelezen selectie van het beste druivenmateriaal, in staat is. Een Reserva mag hij zeker genoemd worden. Zeker als je weet dat de Estanho familie maar liefst 128 onderscheidingen in de wacht heeft gesleept en dan heb ik het nog niet gehad over de 'star quality' prize !! TOP

Jaar:
[field_bescherming] [field_gebied]
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
19,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Quinta Do Estanho

"Op de ruige en steile hellingen van de Douro produceert de wijnstok, dankzij de zegen van de zon en de kunst van de mens, nectar die de tafel van de goden waardig is"

De archeologische bekendheid van de Douro dateert van vóór de wijnindustrie. Sterker nog, er trokken mensen door deze regio die de rijkdom van de ondergrond ontdekten.
Deze exploiteerden goud en tin, die niet alleen overvloedig aanwezig waren, maar ook konden worden gewonnen met rudimentaire middelen die in de prehistorie werden gebruikt.
Van blik naar wijn was één stap. En het is op de linkeroever van de rivier de Pinhão, erkend als voorouderlijk, dat “Quinta do Estanho” zich bevindt, bekend onder de naam van het mineraal dat zich daar verspreidde. Na het verkennen van de ondergrond worden de wijngaarden verbouwd.

Met hard werken hebben voorouders van Quinta do Estanho de zogenaamde hellingen verkend, terrassen gebouwd en wijnstokken van nobele variëteiten geplant die, dankzij een gunstig microklimaat, en op een hoogte van 300 meter, nectars produceren die het waard zijn om Quinta do Estanho in de eerste jaren op te nemen. afbakening van “Wijnen van Feitoria”. Deze benaming werd in 1757 verleend door Sebastião José de Carvalho e Melo, markies van Pombal, premier van koning D. José I.
Doordrenkt met de voorouderlijke familietraditie van wijngaardteelt en wijnproductie, heeft Quinta do Estanho in de loop van de tijd authentieke wijnen geproduceerd, waarbij eeuwenoude praktijken werden gecombineerd met de meest geavanceerde technologieën, waardoor ze adel en onderscheid kregen.

Maak een reis door de zintuigen, geleid door de smaken en aroma's die alleen traditie en een grote familieliefde voor wijn kunnen bieden.

Welkom!

Kijk maar eens op onderstaande link! Zeer interessant......en leerzaam

https://www.quintadoestanho.com/wp-content/uploads/2017/07/QuintadoEstanho_Brochura.pdf

 

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
QUINTA DO ESTANHO TAWNY
9,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn

De zes jaar op eiken zie je duidelijk terug aan de bruine-oranje kleur van deze voorteffelijke port.De port van Cardoza huilt ! Zware tranen lopen langs de binnenkant van het glas.Hij lacht en kijkt gelukkig toe. Immers, hoe dikker en trager de druppels, hoe beter de port. De fluweelzachte, rijpe neus doet mij denken aan de type 'Ten years old met de hierbij behorende finesse. De kwalificatie in de status AenB is uitsluitend voorbehouden aan hem en enkele beroemde buren. Malvedos, Roeda, Boafim, Infantado

QUINTA DO ESTANHO 10 ANOS
24,95
18,95
48+ 18,38
144+ 16,91
Rode wijn

Voor een 10 jaar oude portwijn, een brutaal diep paarse kleur. Ook het bouquet doet zeer jeugdig aan. De smaak is overvloedig met machtige tannine. Zuren en zoet in overvloed, evenwel nog niet getrouwd. Binnen nu en enkele maanden -genoteerd d.d. maart 2018- zullen deze elemente een prachtige eenheid vormen, een onverwoestbare rakker.

QUINTA DO ESTANHO 20 ANOS
45,75
39,49
48+ 38,31
144+ 35,24
Rode wijn

Is voor deze kanjer van maar liefst 20 jaar jong nog een omschrijving nodig. De klasse spreekt voor zich .... De voorraad is echter zeer beperkt.