Na de succesvolle introductie van de rode HandMade is nu de beurt aan de witte variant om u te overtuigen van het kwaliteitspotentieel van de Portugese wijnen! Dit keer een assemblage van de klassieke druivensoorten chardonnay en sauvignon blanc. Wederom zorgt traditie, vakmanschap en handwerk voor de subtiele smaakvariatie. Intens geurend naar citrus en passiefruit met ondersteunde subtiele tonen van meloen en vanille. Deze gulle fruittonen komen terug in de smaak en het goed gebalanceerd zuurtje (van de SB) draagt bij aan een aangename frisse afdronk. Zeer breed inzetbaar waardoor het in geen enkel huishouden ontbreken mag!
Meer details via http://www.storms.nl/actueel/lisboa-fascineert
Gerelateerde producten
Ook deze witte variant van LOVE is een ware hartendief. Een interessante blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc, zij vullen elkaar perfect aan, net als bij een ideaal stel. Hierdoor heb je een mooie balans tussen de smaak, kleur en geur. Passiefruit, meloen, perzik, maar ook citrusfruit dartelen als jonge verliefden in het glas. De rijke en volle afdronk laat niettemin een volwassen indruk achter. Een energieke witte wijn die vol leven zit omdat er ziel en zaligheid in gestoken is!!
De creatie van Gaja's voormalige medewerker, de Italiaanse master of wine Fabio Albisetti uit Toscane, is wat bescheidener in oogstopbrengsten dan z'n Europese confrères, maar is daardoor voller in fruit en sappiger door de perfecte, rijpe druiven. Wat betreft de kwaliteit van de sauvignon is het, nog meer dan Westeuropese broeders, het perfectionisme van de wijnmaker dat de doorslag geeft. Fabio is de begenadigde vakman, die precies weet wèlke druiven het beste gedijen op wèlke grond en in wèlk microklimaat.
Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de Fonte Cal 50 %, de Arinto 25 % en Siria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.