Bestellijst laden
Champagne L'atypique Millesime Sourdet Diot
Als het Champagnehuis Sourdet-Diot, waar de rode pinot meunier domineert, besluit om een blanc de blanc te creëren dan kan dat alleen maar een unieke wijn opleveren. Vanzelfsprekend krijgen we dan te maken met extra hoge kwaliteitseisen, wat eenvoudig op te maken is uit het feit dat we met een millesime te maken hebben. Alleen als het jaar voortreffelijk is wordt deze Champagne dus gecreëerd. Een 100 % Chardonnay dus ja, en ook nog eens intense versie.
Een grote rijkdom en de fijnste koolzuur zorgt voor een zacht en aangenaam mondcontact. Maar eerst kunt u natuurlijk al genieten van alle aroma's van deze geliefde druivensoort en Champagne. Hinten van bloemen en wit fruit en een vleugje kruiden verleiden in het aroma en komen ook terug in de smaak. Waarbij een licht geroosterd karakter in de afdronk opvallend is. Dit is afkomstig van de rijping op de allerbeste eiken vaten (gedurende 8 maanden op zijn lie). Kortom een grootse wijn met veel finesse en een slanke vorm!
2 ** Guide Hachette
Een familiepassie...
"Het was in de jaren zestig dat de eerste wijnstokken werden geplant door mijn grootvader, Raymond Sourdet.
Patrick en Nadine, mijn ouders, wisten hoe ze de familiepassie moesten voortzetten en aan mij konden doorgeven.
Vandaag ben ik trots op dit erfgoed en hoop ik op een dag de fakkel door te kunnen geven aan mijn kinderen"
Ludivine Sourdet
Een verhaal in 3 generaties.
Het is in het hart van de Marne-vallei, tussen Épernay en Château-Thierry, in het dorp La Chapelle-Monthodon, dat Sourdet-Diot Champagne werd geboren.
De wijngaard heeft 8,60 ha aan wijngaarden en profiteert van een ligging op het zuidoosten, ideaal voor de ontwikkeling van de druiven.
Het was in 1962 dat Raymond Sourdet en zijn vrouw begonnen met het planten van wijnstokken op de Chézy-terroirs, in La Chapelle-Monthodon. Hun hoofdactiviteit is het veredelen, ze produceren alleen de druiven en verkopen ze vervolgens aan champagnehandelaren.
In 1975 besloten hun zoon Patrick en zijn vrouw Nadine om hun eigen champagne te maken. In Chézy zijn een traditionele pers en kelders geïnstalleerd. Patrick Sourdet en Nadine Diot combineren hun twee namen en zo is Champagne Sourdet-Diot geboren.
In 2011 verscheen nieuwe apparatuur om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren: de kelder is uitgerust met een automatische pers en thermogereguleerde roestvrijstalen vaten. Daarnaast zijn er een groot eikenhouten vat en kleinere vaten van 200 liter geïnstalleerd.
De inzet van het huis voor steeds milieuvriendelijkere praktijken wordt in 2020 erkend en bevestigd door het verkrijgen van het High Environmental Value (H.V.E)-label.