Pure 100 % Traminer dessertwijn.
Na het persen heeft de wijn gerust op z'n droesem om de absolute concentratie van de smaakvariëteit van de Traminer te optimaliseren. De kleur is amberkleurig met een licht goudkleurig spark. Geur en smaak bezitten kruidigheid en hints van abrikoos en gekonfijt fruit. Maar er is zelfs iets van appelstroop, balsamico, caramel en koffie waarneembaar....
De filosofie spreekt voor zich, kwaliteit is de norm en de basis van deze ongekende wijn. Toegespitst op 'n methode die je zonder meer als het 'bijna vergeten' erfgoed van Moldavië mag beschouwen. De rijpe druiven hangen langer aan de stokken. Suikers concentreren zich, en geven zodoende samen met de toevoeging van de rozijnachtige druiven, een boost aan smaakvariaties. Vervolgens ondergaan de druiven een lichte kneuzing en persing met daarbij slechts een gedeeltelijke vergisting. Gecontroleerd wordt de vergisting gestopt door toevoeging van kwalitatief hoogwaardige alcohol.
Het alcohol gehalte van maar slechts 14,5 % maakt 'm goed verteerbaar en een zeer goede begeleider van kazen en speciale desserts. Om een succesvol veroudering proces te continueren (naar voorbeeld van de Grands Crus Classés) zijn de flessen voorzien van nieuwe natuurkurk en bedekt met zegellak. Het unieke ontwerp, gestileerd onder de eeuwenoude kaart van de ondergrondse wijnstad en het inventarisnummer getuigen van de kwaliteit en van de ouderdom van de wijn.
Imperial Vin
Gerelateerde producten
Gemaakt van Muscat en Aligoté.
Tokajier Aszu-wijnen worden volgens een speciale methode vervaardigd. Meer nog, zij ondergaan een zelfde edele rotting als de sauternes, waardoor ze indrogen en een zeer hoge concentratie aan suiker en smaakstoffen verkrijgen. De ingedroogde druiven (Asz) worden tot pulp gekneed en in kuipjes van 25 kg geoogst. De geselecteerde Tokaji Asz bevat 5 puttonyos. Duidelijke aanwezige zuren in combinatie met zoet maken hem tot een unieke wijn die ideaal te gebruiken is als aperitief of bij een kaasplank.
PERSWIJN ***** (EXCELLENT)
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.