Bestellijst laden
Alex Granacha Rose
Verfrissend met een verkwikkend zuurtje is z'n afdronk. De pittige fruittonen komen rijkelijk vrij van de 'Garnacha', de rode druif bij uitstek voor de verwende rosé liefhebber. Voor deze superieure, uitgesproken droge rosé worden uitsluitend geselecteerde percelen gebruikt. De koele maceratie en vergisting zorgen voor optimale extractie van fruitaroma's en een subtiele balans tussen fruit en sap. Kortom een rosé waarvan de prijs-kwaliteitverhouding zeer aantrekkelijk is. DOEN....
GOLD MEDAL bij de Catavinum wine and spirits competition 2021
Het wijnhuis Alex (huidig 115 hectares) is gevestigd op het land waar de Romeinen hun eerste wijnstokken plantte meer dan 2000 jaar geleden. Dit land grenst aan de rivier Ebro en de Alhama op de grens tussen Navarra en de Rioja.
Javier Cantarero is de wijnmaker van Wijnhuis Alex. De derde generatie die de geheimen van het wijn maken en wijn ouderen van zijn vader en grootvader heeft overgenomen. Die kennis en zijn eigen visie en ervaring proef je terug in de ‘Alex’ tempranillo en de ‘Alex’ granacha rosé wijn !
Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan hun website: http://www.vinosalex.com/
ALEX 100% GARNACHA ROSÉ, D.O. Navarra, Spanje
Rijke en fruitige neus met veel elegantie. De smaak is zacht met rijpe fruittonen. Verfrissend met een verkwikkend zuurtje is z'n afdronk. Een karaktervolle rosé voor de verwende rosé liefhebber… Uitstekend voor bij een vrolijke borrel. Boordevol ... mogelijkheden om met eten te combineren. Heerlijke tapas, pasta’s zowel koud als warm. Veel BBQ gerechten (van groenten spies tot kippenbout).
Diverse visgerechten met bijvoorbeeld Rode mul, tonijn, bouillabaisse, diverse schaaldieren zoals gamba’s en kreeft. Kalfsvlees, varkensvlees, ratatouille, groenten
Tasty Tom salsa & ansjovis voor 4 personen
Dit gerecht past uitstekend als voorafje bij de borrel….of voor dat men gaat BBQ en al een beetje trek heeft. Heerlijk snel gemaakt en zeer smakelijk. Maak hem een paar uur van te voren zodat alle smaken lekker kunnen doortrekken.
SALSA
1 groot wit stokbrood dun gesneden of eigen gemaakte toastjes
500 gram super rijpe Tasty Tom tomaten.
½ bos peterselie of koriander naar smaak
Paar stengels bieslook
2 stengels bosui
1 grote rode ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels fijne olijfolie
1 limoen
Optioneel: halve chilipeper
Snijd de tomaten in zo klein mogelijke blokjes(zonder de zaadlijst).Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en pers de knoflook, en meng met de tomaten en de olijfolie. Hak ook de peterselie of koriander fijn en voeg samen met de fijngesneden bieslook toe aan het mengsel. Haal een paar stukjes schil van de gewassen limoen eraf (zonder het wit) en snijd dit zeer fijn. Pers de limoen uit en voeg samen met de fijngesneden schil naar smaak toe. Wil je de salsa extra pittig maken? Hak dan de peper fijn en voeg toe. Laat het geheel zeker 2 uur lekker doortrekken. (dit zorgt voor een betere smaakverdeling)
GEFRITUURDE ANSJOVIS
1,5 dl melk
75 gr bloem om te paneren
olie om te frituren
zeezout
Een paar partjes citroen
Een van de populairste Spaanse tapas, overal langs de kust te vinden, en niet alleen in Spanje.
Bereidingswijze
Giet de melk over de vis en schud even, laat goed uitlekken. Doe de bloem in een plastic zak, en doe er de ansjovis bij, blaas de zak op, knijp hem goed dicht en schud totdat alle visjes met bloem bedekt zijn. Doe nu de visjes in een zeef en schud er de overbodige bloem af. Leg de visjes naast elkaar in de frituurmand en laat ongeveer 3 minuutjes frituren, doe dit in 2 of 3 keer (anders plakken de visjes aan elkaar).
Serveertip
Bestrooi de warme ansjovisjes met fijn zeezout en serveer met partjes citroen. Pak een stukje stokbrood of toast en besmeer met de tomaten salsa. Doe een paar gefrituurde ansjovisjes er boven op…. Serveer hierbij deze spaanse topper van een rosé.......salud.