ALB DE PETRO VASELO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

ALB DE PETRO VASELO

€10,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Witte wijn
Recas 2018
Soort:
Land:
Druivenras:
(80,20 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
4.5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
001137_alb_de_petro_vaselo.png

Verkwikkend, springlevend en verrassend, samengesmolten tot een betoverende witte droge wijn. Superlatieven komen boven wanneer men hem in de mond neemt, of nog beter, proeft. Maar hoe is het toch mogelijk dat zo'n verkwikkende en niets vermoedende Italian Riesling niet eerder in het huwelijksbootje is gestapt met de Chardonnay. Weelderig is hij in z'n smaak variatie, geelgroen z'n kleur, en intense aroma's van o.a. perzik wisselen zich af met appel mango en ananas..

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 7,5

meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/petro-vaselo-rudolf-steiner-biodynamische-w...

Vigna, Petro Vaselo
PETRO  VASELO

Het wijnhuis Petro Vaselo heeft een totale oppervlakte van 172 ha, bijna allemaal op het zuiden gericht, waarvan 42 ha beplant met wijngaarden. De wijngaarden van Petro Vaselo liggen op heuvels en zijn gerangschikt als een amfitheater, waardoor een microklimaat ontstaat waarin de weersomstandigheden de ontwikkeling van de wijnbouw bijzonder gunstig maken. Bijzonder ook om te zien en te ervaren. De grond is overwegend kleiachtig en in weinig goed gedefinieerde kleine gebieden zijn er kalkhoudende aderen. En ligt 220 meter boven zee niveau. De belangrijkste focus bij Petro Vaselo is om de hoogst mogelijke kwaliteit druiven te verkrijgen, en toch het milieu te respecteren..

Biologisch

Het Bodembeheer is gebaseerd op schrijnende en groene mest; er worden geen pesticiden gebruikt in de wijngaarden. De verschillende kruidachtige planten verrijken de bodem met organische stoffen en helpen het onkruid te bestrijden. De druivenstokken worden tot een minimum behandeld voor preventieve ziektes en dergelijke te voorkomen en uitsluitend met biologisch toegestane methodes. Het doel van Petro Vaselo is om unieke en herkenbare Biodynamische kwaliteitswijnen te verifiëren!

Ook interessant het proefverslag van Harold Hamersma:

https://degrotehamersma.nl/wine/25780/2019/alb-de-petro-vaselo

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...