ALB DE PETRO VASELO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Alb De Petro Vaselo

Witte wijn
4.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Recas 2020
Soort:
Land:
(80,20 %)
Smaakprofiel:
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
10,25
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
001137_alb_de_petro_vaselo.png

Verkwikkend, springlevend en verrassend, samengesmolten tot een betoverende witte droge wijn. Superlatieven komen boven wanneer men hem in de mond neemt en proeft. Maar hoe is het toch mogelijk dat zo'n verkwikkende en niets vermoedende Italian Riesling niet eerder in het huwelijksbootje is gestapt met de Chardonnay. Weelderig is hij in z'n smaak variatie, geelgroen z'n kleur, en intense aroma's van o.a. perzik wisselen zich af met appel mango en ananas..

meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/petro-vaselo-rudolf-steiner-biodynamische-w...

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Streek:
(80,20 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2027
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Vigna, Petro Vaselo
PETRO  VASELO

Het wijnhuis Petro Vaselo heeft een totale oppervlakte van 172 ha, bijna allemaal op het zuiden gericht, waarvan 42 ha beplant met wijngaarden. De wijngaarden van Petro Vaselo liggen op heuvels en zijn gerangschikt als een amfitheater, waardoor een microklimaat ontstaat waarin de weersomstandigheden de ontwikkeling van de wijnbouw bijzonder gunstig maken. Bijzonder ook om te zien en te ervaren. De grond is overwegend kleiachtig en in weinig goed gedefinieerde kleine gebieden zijn er kalkhoudende aderen. En ligt 220 meter boven zee niveau. De belangrijkste focus bij Petro Vaselo is om de hoogst mogelijke kwaliteit druiven te verkrijgen, en toch het milieu te respecteren..

Biologisch

Het Bodembeheer is gebaseerd op schrijnende en groene mest; er worden geen pesticiden gebruikt in de wijngaarden. De verschillende kruidachtige planten verrijken de bodem met organische stoffen en helpen het onkruid te bestrijden. De druivenstokken worden tot een minimum behandeld voor preventieve ziektes en dergelijke te voorkomen en uitsluitend met biologisch toegestane methodes. Het doel van Petro Vaselo is om unieke en herkenbare Biodynamische kwaliteitswijnen te verifiëren!

Ook interessant het proefverslag van Harold Hamersma:

https://degrotehamersma.nl/wine/25780/2019/alb-de-petro-vaselo

 

Geen informatie beschikbaar.