Yecla | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Yecla

Yecla, ooit een boerenstadje en tegenwoordig een meubelmakerscentrum, wordt omringd door bijna 13.500 hectare wijngaard. De langzame maar gestage revolutie die in het midden van de jaren ’80 van de 20e eeuw door kleine particuliere wijnmakerijen en coöperaties werd ingezet, heeft ervoor gezorgd dat het gebied begon met het maken van rode wijn met behulp van temperatuurbeheerste roestvrijstalen apparatuur. Dankzij deze bijzondere inspanning zijn de versterkte wijnen uit het verleden tegenwoordig veel beter uitgebalanceerd en hebben ze enorm veel aan aromatische complexiteit gewonnen. 

Yecla's geconcentreerde wijnen

De lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde wijnen met een enorm potentieel. De Consejo Regulado is niet alleen regelend en controlerend instituut die onder andere de opbrengsten controleert, maar zij stimuleren ook onderzoek en technische vernieuwing met als doel de perfectionering van de kwaliteit van de wijn.

Prestigieuze wijnen

Sommige wijnen hebben al hun plaats tussen de meest prestigieuze in de Spaanse wijnwereld verdiend en één van de grootste coöperaties van Spanje is hier gevestigd. Hoewel er geen subzones zijn, staat het Campo Arriba-district uitstekend bekend vanwege het feit dat hier druivensoorten vandaan komen met een hoger extractgehalte dan de overige gebieden uit de D.O

 

Filter
Yecla