sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Teillery 2009 & 2010 "made from organically grown grapes"

TEILLERY RESERVE ORGANIC
€13,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Maipo 2009

De opbrengst is weliswaar laag, maar het sap is van hoge concentratie, een essentieel gegeven bij het maken van deze pure en natuurzuivere wijn. De minutieuze zorg is bekroond met het certificaat 'Organic Wine' van hoge komaf. De gelijkenis met TOP cru's is frappant. Het bouquette, met schitterende tonen van zwarte bessen, stuift het glas uit. Proeft in de mond krachtig...De harmonische zachte tonen van bramen en cassis vormen een prachtig geheel. Wint 'dankzij' z'n leeftijd in zachtheid van de 2010er

TEILLERY RESERVE ORGANIC
€13,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Maipo 2010

De opbrengst is weliswaar laag,, maar het sap is van hoge concentratie, een essentieel gegeven bij het maken van deze pure en natuurzuivere wijn. De minutieuze zorg is bekroond met het certificaat 'Organic Wine' van hoge komaf. De gelijkenis met hoge cru's is frappant. Het bouquette, met schitterende tonen van zwarte bessen, stuift het glas uit. Proeft in de mond krachtig... De harmonische zachte tonen van bramen en cassis vormen een prachtig geheel. Qua stijl doet doet ie niet onder voor 2009.

Gegarandeerd  door  onafhankelijk Zwitserse instituut

“Chileense wijnen krijgen meer en meer internationale erkenning. De kwaliteit is vaak excellent, en de verhouding prijs/presentatie zeker ook. De nieuwe wereld heeft al jaren mijn aandacht en heel in het bijzonder als het gaat om fair trade (FAIR FOR LIFE).

Tijdens één van mijn bezoeken aan Chili kwam er op mijn pad een absolute topwijn die bovendien onder controle staat van de onafhankelijke Zwitserse Organisatie IMO.
Deze gecertificeerde ‘Organic Wine’ is zo exclusief dat slechts één domein hiervoor in aanmerking kwam. Graag geef ik U wat meer achtergrond informatie over dit klasse domein.”

Teillery 2009 & 2010 "made from organically grown grapes" De wijngaarden in de Maipo Valley worden bewerkt en onderhouden door José en Sollange Teillery zonder gebruik van kunstmest, onkruid- en insectenverdelgende middelen. De wijngaarden van de biologisch gekweekte druiven liggen op percelen die in staat zijn hoogstaande kwaliteiten voort te brengen en  van oudsher daarom bekend staan. De microklimaten spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke compositie van de biologische top selectie. Er heerst over het algemeen een gematigd mediterraan klimaat, met die uitzondering dat het verschil tussen dag- en nacht temperatuur groot is, wat juist goed is voor een uitstekende rijping, maar vooral voor de  intensiteit van de Teillery 2009 & 2010 "made from organically grown grapes" onwaarschijnlijk zachte en unieke aroma’s. Er wordt op een natuurlijke manier gewerkt, dat wil zeggen met organische middelen die het natuurlijk evenwicht niet aantasten.

 Deze wijn is “made from organically grown grapes”, aldus de garantie die wordt  afgegeven door het onafhankelijke IMO instituut. Dit instituut, gevestigd in Zwitserland, houdt zich bezig met analyseren van vinificatie-methodes  en ook in het bijzonder op landbouwkundig gebied, daar  waar gewerkt wordt met zuiver biologische middelen. In tegenstelling tot het gebruik van Teillery 2009 & 2010 "made from organically grown grapes" onkruidverdelgende middelen, plant men tussen de wijnstokken peuldragende gewassen waarbij ook weer andere kruiden zoals klaver en grot. Deze gewassen worden in het voorjaar mee omgeploegd en vormen zodoende een uitstekende  natuurlijke bemesting, wat men in de landbouw ‘groenbemesting’ noemt. Met dit in gedachte ( het vervangen van kunstmatige  producten) heeft men de voorkeur gegeven aan het beschermen en zelfs kweken van diverse vogelsoorten en bepaalde insecten, zoals bijen en onzelieveheersbeestjes die de schadelijke insecten verdelgen. Zo verorbert bv. een mezenpaar 35 á 40  kilo rupsen per jaar !  De methode vervangt aldus alle chemische middelen die meer nuttige dan schadelijke insecten doden en daarbij  ook de allernoodzakelijkste micro-organismen vernietigen, hetgeen zelfs voor de mens gevaren met zich meebrengt.  De enige onontbeerlijke producten, die niet door eigen grond kunnen worden opgebracht, zijn de natuurlijke uit algen samengestelde meststoffen die in de Chileense havenstad Valparaíso gemaakt worden. Een dergelijke zuiver biologische bewerking van de wijngaarden van Teillery eist voordurende aandacht en geeft niet altijd een hoog rendement. Maar dank zij  deze speciale aandacht is de wijn van Teillery een volkomen gezonde rode wijn die zijn smaak en bouquet volledig van de natuur meegekregen heeft. Alsof  dit nog niet genoeg is heeft de familie  Teillery ook duurzaamheid hoog in haar vaandel staan. De duurzaamheid code van ‘IMO’ vereist namelijk dat wordt voldaan aan een protocol dat alle acties en praktijke Teillery 2009 & 2010 "made from organically grown grapes" n in de gehele productieketen regelt. Dit protocol stelt ook  strenge eisen aan  onder andere milieu, hygiëne, veiligheid en afvalverwerking. Als een van de eerste Chileense wijnboeren zorgen zij bovendien voor het efficiënt gebruiken en hergebruiken van water  !!!! Alom zijn de organisch geproduceerde wijnen  van José en Sollange Teillery een proef op de tong waard. Wellicht dat ze ook Uw smaakpapillen in opperste extase brengen.  Doen …… .  .

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen