Wijn van druivensoorten

DruivensoortChardonnay

De Chardonnay druif  is een van de meest populaire witte druiven soorten ter wereld. Zoals in Frankrijk waar hij in de Bourgogne de belangrijkste  witte druivensoort is en bekend staat om zijn grote witte Bourgognes. Maar ook in het Champagne gebied waar de Chardonnay druif een belangrijke rol inneemt bij de bereiding van mouserende wijnen.  

Overal komen we de Chardonnay druif tegen, zo ook in Duitsland waar ongeveer 1200 hectare is aangeplant. De meeste aanplant zien we in Baden en de Pfalz waar hij het beste op kalkrijke bodem gedijt.

De meeste Chardonnay wijnen worden droog gevinifieerd waarbij de betere kwaliteitswijnen vaak een barrique opvoeding mee krijgen. De Chardonnay’s  die hun opvoeding krijgen in roestvrij stalen tanks zijn vaak fris met fruitige tonen. Kenmerkende geuren van een chardonnay zijn o.a. exotisch fruit zoals meloen en impressies van tropische vruchten. In Duitsland vinden we verschillende stijlen zoals een Qualitätswein met veel frisheid tot volle droge ausleses.

1 - 2 van 2
View filtersView gridView list
Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
14,99
12,75
48+ 12,36
144+ 11,37

Demi-sec creatie met 90 % Mauzac and 10 % Chardonnay. Een zeer geslaagde cuvée die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt van 3 jaar. Fijn, delicaat en fruitig is deze demi- sec, naar de huidige smaak van kenners hét symbool van de Méthode Champenoise. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.

Meer achtergrond informatie via:http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
32,95
27,95
48+ 27,11
144+ 24,94

Levendige Champagne, lichtgeel van kleur met een schittering van goud. Miljoenen sprankelende bubbels plezieren het smaakpallet door hun fijnheid. Omdat we met een demi sec te maken hebben is het karakter ronder en liefelijker dan de Brut, maar ook hier proeft men de rijke historie (sinds 1750) en het vakmanschap van Moutardier. Harmonisch wisselen tonen van rijp fruit, honing, brioche en vijgen zich af.