Weingut Leonhard

WijnhuisWeingut Leonhard

Het bedrijf is gelegen aan de zuidelijke rand van Nierstein. Nierstein ligt direct aan de Rijn, die ca. 150 m breed is. Het heeft ongeveer 8.000 inwoners en wordt beschouwd als de grootste wijnbouwgemeenschap aan de Rijn. De wijngaarden van Niersteiner, vooral die op de Rode Helling, hebben van oudsher een internationale reputatie.
Ze cultiveren nu 7,5 hectare eigen wijngaarden. De gebottelde wijnen worden hier het hele jaar door bewaard bij een temperatuur tussen 8°C en 13°C en met een optimale luchtvochtigheid.
Het wijngaardgebied is hoofdzakelijk verspreid over de locaties Paterberg, Rosenberg en de toplocaties Ölberg, Pettenthal en Heiligenbaum in de zogenaamde Roter Hang. De Paterberg heeft zeer kalkrijke kleigronden. Het is ideaal voor het verbouwen van rode wijnen. De Rosenberg is een plateau met rode bovengrond en leemachtige ondergrond.

 

1 - 2 van 2
View filtersView gridView list
Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
16,95
12,75
48+ 12,36
144+ 11,37

De geselecteerde trossen van late oogst geven een bijzonder honingachtig aroma en een intense smaak van overrijp, zacht fruit.
Aangenaam zoete wijn met een zeer complexe, lange afdronk.
Daarnaast herken je de geur van mango, meloen en tropische vruchten. Een ware traktatie door de volle, rijpe smaak. Een glas geeft al snel een voldaan gevoel, maar toch verveelt deze niet door de optimale balans tussen zoet en zuur. Interessant in combinatie met fruitige desserts, kazen en paté's.

Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
24,95
19,95
48+ 19,35
144+ 17,80

Deze wijn is gemaakt van Rieslaner (Silvaner x Riesling).
De neus is heerlijk complex met aroma's van lychee en passievrucht.
In de mond erg aromatisch en de wijn heeft een fantastisch mooie zuurgraad.
De perfect gerijpte druiven bezitten een optimale concentratie door de late intreding van botrytis.
Geconcentreerde zoetheid en een mooie zuurgraad gaan hand in hand in deze prachtige wijn. Deze verfijnde dessertwijn is breed inzetbaar bij diverse desserts.

Het bedrijf cultiveert de wijngaarden uitsluitend zelf, zorgvuldig, snel en met veel aandacht voor detail. Men oogst uitsluitend met de hand, zodat ze de mogelijkheid hebben om in de wijngaard selecties te maken. De witte wijnen worden onmiddellijk en zeer voorzichtig geperst. Nadat de most vooraf is geklaard door bezinking (het bezinken van de tros door zwaartekracht), fermenteren de wijnen in roestvrijstalen containers, gescheiden per type en gescheiden per laag. Daarom staat de locatie op het etiket vermeld. De aanduiding van de wijnen met vintage, locatie, druivensoort en kwaliteitsniveau is het logische gevolg van dit zorgvuldige en gedetailleerde proces. Een derde van het wijngaardoppervlak is beplant met Riesling en een vijfde met Pinot Noir. De rest van het gebied is verdeeld in de druivenrassen St. Laurent, Regent, Silvaner, Müller-Thurgau, Pinot Blanc en Pinot Gris. 

Specialiteiten zijn Scheurebe en Rieslaner.