Senorio De Cuzcurrita

WijnhuisSenerio De Cuzcurrita

Het kasteel van Cuzcurrita werd in de tweede helft van de 14e eeuw gebouwd in opdracht van de heer Juan Martínez de Rojas.
Sinds de tweede helft van de 20e eeuw heeft dit gebouw een aantal verbouwingen ondergaan. De laatste hiervan was in 1999, toen het werd overgenomen door een particuliere familiegroep, waarbij een grondige renovatie van het pand werd uitgevoerd om de wijntraditie te herstellen.
De eerste vintage werd geproduceerd in het jaar 2000 in de oude wijnfaciliteiten van het kasteel. Het was in 2005 dat de nieuwe wijnmakerij werd ingehuldigd, in een gebouw naast het kasteel en de wijngaard, binnen de ommuurde ruimte.
 

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
24,95
19,95
48+ 19,35
144+ 17,80

Cuzcurrita is niet de meest bekende regio in Rioja, maar nu het klimaat aan het opwarmen is worden er indrukwekkende wijnen geproduceerd. Imponerend is Castillo Cuzcurrita waar een pure tempranillo wordt gemaakt die uitsluitend wordt opgevoed op de beste Franse barriques. Donker kersenrode kleur met zeer intense aroma's van rode en blauwe bessen en een lichte kruidige toets van het Franse eiken. De smaak herbergt klassieke frisheid waardoor er een verfijnde indruk ontstaat met tonen als bloemen, balsamico en rijp fruit . De tannines zijn verpakt in een zijdezachte en lange afdronk.

Onze wijnen weerspiegelen de historische traditie van het kasteel en onze wijnmakerij heeft al haar inspanningen gericht op het combineren van traditie met de modernste technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht en minimale interventie. De faciliteiten en het ontwerp van de bodega zijn ontworpen met het maximale respect voor het werk in de wijngaard altijd in gedachten, met minimale tussenkomst en aangepast aan de specifieke kenmerken van elke vintage. Het oogsten gebeurt met de hand en een zorgvuldige selectie voordat ze de wijnmakerij binnenkomen. Alle beweging van de most en wijn wordt uitgevoerd door de zwaartekracht zonder gebruik van pompen, vanaf de ontvangst tot de uiteindelijke rijping, om de druiven te respecteren en te verzorgen. De wijnen rijpen minimaal 12 maanden in nieuwe en semi-nieuwe vaten van Frans eikenhout waarin ze ook de malolactische gisting ondergaan. De wijn wordt tijdens de wintermaanden op natuurlijke wijze gestabiliseerd in betonnen vaten voordat hij wordt gebotteld. Alle wijnen krijgen minimaal 24 maanden rijping op fles voordat ze op de markt worden gebracht.