Appellation d'Origine Contrôlée SAINT EMILION GRAND CRU
Chateau Petit Mangot is sinds 1934 in dezelfde familie Decamps.
Oorspronkelijk had men 6 hectare wijngaarden en gebouwen, al in het jaar 1984 werd dit uitgebreid tot 12 hectare.
Dit kasteel ligt in het dorp Saint Etienne de Lisse, ten oosten van Saint Emilion, 45 km van Bordeaux.
Terroir: heuvels zuid/zuidoost, kalksteenbodems en klei.
Merlot 80%: smaken van rood fruit: kers, braam, zwarte bes ...
Merlot wordt gebruikt vanwege zijn diepe kleur en om wijnen te verzachten.
Cabernet-Franc 20%: kruidige en geroosterde tonen.
Cabernet wordt gebruikt om een meer structurerende smaak toe te voegen
Cabernet Sauvignon
Men heeft in 2021 een klein perceel met deze druif geplant om diversiteit in wijnen te brengen.
Gemiddelde jaarlijkse productie:
Ruim 51.000 wijnstokken op 10 hectare, 450 hectoliter, 60.000 flessen
Saint Emilion kan afhankelijk van de wijnoogst tussen 5 en 8 jaar rijpen (liggend, weg van licht en hitte).
Saint Emilion Grand Cru kan variëren van 7 tot 15 jaar, of zelfs langer, afhankelijk van de opslaglocatie.