Campo de Borja | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Campo de Borja

Ook in dit Spaans wijngebied wordt sinds de Romeinse tijd wijn gemaakt. De export kwam in die tijd opgang toen de Cistercienzer klooster van Veruela zich met de wijnproductie ging bezighouden. Het werk van de kloosterorde maakte in de 15e eeuw de weg vrij voor de structurele ontwikkelingen van de wijnbouw en de langzame, maar gestage groei van de sector tot op heden.

De traditionele wijnmakerijen lagen onder de huizen en in de heuvels rond de steden. Heden ten dagen bestaan nog steeds enkele van deze huizen. Net als de andere wijnproducerende gebieden in Aragón, heeft Campo de Borja een extreem landklimaat met lange, hete zomers en zeer koude winters. Vorst en hagel komen veel voor in het late voorjaar. Een koude, droge noordenwind, “cierzo” genaamd is typisch voor de streek en de hoeveelheid regen is karig.

Druivensoorten Campo de Borja

De druivensoorten van Campo de Borja zijn allen traditioneel Spaans: Grenacha en Tempranillo voor rood en vooral Macabeo voor wit.  De wijnen die hier geproduceerd worden genieten van een commercieel succes en zijn zeer fruitige wijnen die in de regel jong gedronken dienen te worden!

Filter
Campo de Borja