Wijngebied

WijngebiedCampo de Borja

Ook in dit Spaans wijngebied wordt sinds de Romeinse tijd wijn gemaakt. De export kwam in die tijd opgang toen de Cistercienzer klooster van Veruela zich met de wijnproductie ging bezighouden. Het werk van de kloosterorde maakte in de 15e eeuw de weg vrij voor de structurele ontwikkelingen van de wijnbouw en de langzame, maar gestage groei van de sector tot op heden.

De traditionele wijnmakerijen lagen onder de huizen en in de heuvels rond de steden. Heden ten dagen bestaan nog steeds enkele van deze huizen. Net als de andere wijnproducerende gebieden in Aragón, heeft Campo de Borja een extreem landklimaat met lange, hete zomers en zeer koude winters. Vorst en hagel komen veel voor in het late voorjaar. Een koude, droge noordenwind, “cierzo” genaamd is typisch voor de streek en de hoeveelheid regen is karig.

Druivensoorten Campo de Borja

De druivensoorten van Campo de Borja zijn allen traditioneel Spaans: Grenacha en Tempranillo voor rood en vooral Macabeo voor wit.  De wijnen die hier geproduceerd worden genieten van een commercieel succes en zijn zeer fruitige wijnen die in de regel jong gedronken dienen te worden!

1 - 2 van 2
View filtersView gridView list
Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
7,95
5,95
48+ 5,77
144+ 5,30

Een wijn waar u makkelijk vrienden mee maakt, zonder hen een simpele allemansvriend voor te zetten. Want Loteta van Bodega Picos combineert zijn toegankelijke vlezige en sappige karakter met inhoud en diepgang! Gemaakt van 65% Garnacha, 20% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon, gegist in edelstaal zodat het fruit zich optimaal kan presenteren. Kersen, pruimen en zoethout vullen het aroma en strelen de smaakpapillen. Het hogere alcoholgehalte is versmolten in een elegante afdronk waarbij de lichte frisheid opvalt. Puur vakmanschap uit dit opkomende Spaanse wijngebied.

Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,98

Het fruit stuift het glas uit met geurwolkjes pruimen, aardbei, een lichte granaatappel en goji bessen. De verfijning in smaak en afdronk valt direct op (zeker als je weet dat het klimaat in Campo de Borja onbarmhartig kan zijn). De perfect gedoseerde houtinvloeden zijn verder een bewijs dat de drie broers het bedrijf van hun vader naar een niveau hoger hebben getild! Vol geconcentreerd en mooi zacht in karakter, een absolute aanrader!