Wijngebied

WijngebiedLeyda Valley

1 - 2 van 2
View filtersView gridView list
Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,55

Hét meesterwerk van Pascal Marty als het gaat om zijn witte wijnen. Dat we met een van de meeste bijzondere wijnen ter wereld te maken hebben is te danken aan het gebruik van het Japanse sakegist nr. 7. De ex- oenoloog van Baron Philippe de Rothschild is namelijk de enige niet -Japanner op de wereld die deze gistcultuur kan gebruiken. Dit vereiste pionierswerk met hoge eisen aan vakmanschap, inzicht en vooruitstrevendheid. Het resultaat is verbluffende topkwaliteit!!! Pure Sauvignon Blanc- elementen als citrus en geurende bloemen tonen zich in bouquet en smaak.

Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
16,95
13,95
48+ 13,53
144+ 12,44

Ook bij deze creatie staat de sake gist no7 aan de basis. In tegenstelling tot de Sauvignon blanc is hierbij de sakecultuur echter minder makkelijk te ontdekken&#8230,. Dit komt doordat de tannine structuur van rode wijn de boventoon voert op de aromatische karakteristieken van deze gistcultuur. Enige flesrijping gaat hier verandering in brengen. Maar krijgt deze wijn er de kans voor? De kwaliteit is nu al voortreffelijk. In de geur en smaak veel kers en klein rood fruit waarbij de afdronk verfijnd en elegant is. Geen bourgogne stijl, maar wel klassiek en op eenzame hoogte!

De laatste loot aan de Chileense wijnstok


De wijnstreek ligt op een reeks glooiende heuvels aan de zeezijde van het kustgebied, dat een groot deel van centraal Chili beschermt tegen oceanische invloeden. Het ligt juist ten zuiden van de wijnstreek Casablanca Valley met een koel klimaat, en de omvangrijke Maipo-vallei in het oosten. De Pacifische kust ligt ca. 12 km ten westen van Leyda Valley en slechts 90 kilometer ten westen van de hoofdstad Santiago.

De eerste wijngaarden werden pas eind jaren negentig van de vorige eeuw aangelegd. Don Luis Alberto Fernandez plantte in 1997 chardonnay, sauvignon blanc, merlot en pinot noir aan in de toen onbekende Valle de San Antonio.  Hij werd aangetrokken door een terroir dat bijna perfect was voor de productie van eerste klas druiven, echter water was een belangrijk gemis voor de noodzakelijke irrigatie. Om deze reden is er fors geïnvesteerd in een acht kilometer lange pijpleiding om water uit de Maipo-rivier voor irrigatie beschikbaar te krijgen. Uiteraard is de capaciteit van deze leiding een beperkende factor voor de groei van Leyda Valley als wijngebied.

De nabijheid van de kust is wat de druiventelers naar Leyda drijft. Het koude zeebriesje (Humboldt-stroom van de Stille Oceaan) en de ochtendmist matigen de temperatuur, hierdoor is de vallei aanzienlijk koeler dan de lage breedtegraad doet vermoeden. De koele temperaturen worden aangevuld met warme zonneschijn tijdens het lange groeiseizoen, waardoor druiven volledig kunnen afrijpen en de complexiteit zich kan ontwikkelen met behoud van de zuurgraad.

De bodems van Leyda Valley zijn grotendeels samengesteld uit klei en leem met graniet als basis, waardoor sprake is van matige drainage. Deze bodems met lage vruchtbaarheid zijn goed voor de productie van eerste klas druiven, omdat de wijnstokken moeten worstelen om te overleven. Dit resulteert in wijnstokken die al hun energie steken in het produceren van kleine, geconcentreerde druiven in plaats van bladgroei. De wijnen gemaakt van deze druiven worden, zijn over het algemeen complex en voorzien van de nodige structuur en behoren tot de top van Chili (Single Vineyard wijnen).  Kortom een toppertje!