Châteauneuf-du-Pape | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Châteauneuf-du-Pape

Vroeger werd aan de naam Châteauneuf nog Calcenier toegevoegd, wat kalkoven betekent. Dit duidt er dus op, dat er kalk in de bodem zit. Naast de kalk in de bodem sieren de keien ter grote van aardappels het landschap. De keien laten goed water door en geven in de avond warmte af. De “gobelet” – de vrijstaande struik die aan de wijngaarden een bijzonder aspect geeft- is verplicht. Het opbinden van de wingerd langs draden of op andere wijze is nog steeds verboden. Châteauneuf-du-Pape mag van maar liefst 13 verschillende druivensoorten gemaakt worden, zowel witte als rode. Dominerend is de Grenache en daarna de Syrah. Een goede klassieke Châteauneuf-du-Pape is vurig, krachtig, gloedvol maar tegelijk (mits rijp) fluweelzacht
Naast dit machtige gebied leveren Gigondas en Vaqueyras ook krachtige wijnen, al zijn ze minder stoer dan de wijnen die rondom Châteauneuf-du-Pape voortkomen. Dit komt omdat aan de linker zijde van de Rhône de grond zanderig is met grote keien.. De traditionele wijn uit dit gebied hebben een lang leven en dienen daarom niet te jong gedronken te worden. De wijnen gaan goed samen met pittige kaassoorten en goed doorbraden wildgerechten.

Filter
Châteauneuf-du-Pape