Veilig betalen via met:
Hoewel de wijngaarden net boven de 50e breedtegraad liggen wordt in het Ahrdal voornamelijk rode wijn geproduceerd. Daarnaast valt de Ahr op door de omvang: het is het kleinste anbaugebeid van Duitsland en neemt slechts 0,5% van de totale productie voor haar rekening.
Genoemd is het gebied naar het gelijknamige riviertje de Ahr. Het landschap is zeer aantrekkelijk en intiem is hier misschien het juiste woord voor. De wijnbouw is hier al oud en dateert waarschijnlijk al van de derde eeuw na Christus.
Het gemiddelde wijnareaal in de Ahr is klein: slechts vijf van de ±900 wijnboeren hebben meer dan 3 hectare wijngaard. De meeste zijn daarom aangesloten bij een cooperatie en hebben van oorsprong ook iets met veeteelt of andere landbouwactiviteiten.
De wijngaarden liggen hier voornamelijk op de hellingen van het Eifelgebergte. Hier is de ligging vrij besloten en is er ondanks de noordelijke positie toch een betrekkelijk warm klimaat. Hierdoor worden vooral de Spätburgunder en de Portugieser verbouwt. Het zijn geen zware, alcoholische rode wijnen met veel tannine, maar lichte en fruitige wijnen.
De laatste jaren wordt vooral van de Spätburgunder (Pinot Noir) diepgekleurde, gestructureerde wijnen gemaakt, veelal met vatrijping. In combinatie met de zeldzame Fruhburgunder, zijn vroegrijpe neef, kan die heel verrassende wijnen opleveren. Voor witte wijnen gebruikt men vooral de Riesling en de Muller Thurgau.