Bestellijst laden
Spagnolli Moscato Secco
Ondanks dat de muscat zijn bekendheid heeft verkregen door de dessertwijnen zijn de drogere stijlen steeds meer in trek. Gelukkig is deze Italiaanse moscato secco niet uitzonderlijk duur en herbergt hij het typerende rijke en verkwikkend muscat karakter. Het is een uitzonderlijke wijn met een goudgele kleur en licht groene reflecties. Het overheerlijke aroma van bloesem en saffraan worden op de voet gevolgd door de weelderige smaak die een uitgebalanceerd zuivere afdronk kent. Soepel en elegant in al zijn aspecten zonder in te boeten op de geprononceerde Muscat-expressie. De la mamma onder de muscats!! Een top Italiaanse wijn, het ontdekken waard!
Voor meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/puur-goud-uit-trentino-moscato-secco
Grape variety : Moscato giallo
Production area : vineyards situated in hilly areas of south Isera at an altitude of about 250 metres, on soils with considerable presence of skeleton
Growing system : typical Trentino pergola
Harvesting : by hand, second decade of September
Vinification: : working immediately after harvest, grapes are crushed gently, fermentation at
controlled temperature. Maturation in steel inox tanks
Colour : straw yellow
Bouquet : aromatic, typical moscato aromas with tinges of sage
Taste : dry and elegant
Best with : as aperitif, with shellfish
Serving temperature :12 C.
Alcohol : 12,26% Vol.
Acidity : 4,95 g/l
Sugars : 0,63 g/l
SPAGNOLLI, moscato secco DOC Trentino, Italië
Exotische en zuivere stijl zonder zoet te zijn. Kenmerkend moscato met verfijnde frisse tonen. Heerlijk fris en soepel als aperitief. Perfect te combineren met lichte lunchgerechten, voor bij de borrel(hapjes), kip- en vis gerechten gegrild of van de BBQ. Salades met diverse wit vissoorten of gevogelte. Lichte pasta gerechten. Oosterse gerechten (sushi). Maaltijdsalade met quinoa, kip en avocado.
Maaltijdsalade met quinoa, kip en avocado voor 4 personen
Ingrediënten
2 klein kopje quinoa
2 kippenbouillontable
2 klein kropje little gem, of bindsla (Romeinse sla), blaadjes losgehaald, gewassen en drooggedept
2 eetrijpe avocado, geschild, ontpit en in plakken gesneden*
Handjevol cherrytomaten, gehalveerd
1 rode ui, gepeld en in smalle ringen gesneden
4 el zonnebloempitten
2 kipfilet
Cajunkruiden met zout
Klein bosje koriander, gewassen, drooggedept en heel fijngehakt
2 citroen
Olijfolie extra vierge of limoenolie
*Besprenkel de avocado na het snijden met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Bereiding
Haal de kip ruim een half uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.Rooster de zonnebloempitten met 1 tl cajunkruiden in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin zijn.Schep ze uit de pan op een bord en zet opzij. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw met wat olijfolie.Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met de cajunkruiden. Verhit de koekenpan met wat olie en bak de kip aan beiden kanten mooi goudbruin en gaar.Leg de kip op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat de kip rusten.Breng ondertussen als de kip bakt de quinoa met een halve liter water en de bouillontablet aan de kook en zet het vuur dan lager totdat het zachtjes pruttelt.Kook de quinoa in circa twaalf minuten gaar. Giet de quinoa af in een zeef en vang circa 100 ml van het kookvocht op.Doe de uitgelekte quinoa terug in de pan en breng op smaak met wat olijfolie, citroensap en koriander.
Trancheer de kip (in schuine plakken snijden) en maak de borden op. Leg op elk bord wat slablaadjes, gevolgd door de quinoa, tomaat, rode ui, avocado, kip en zonnebloempitten. Besprenkel de salade indien wenselijk nog met het opgevangen kookvocht, olijfolie/limoenolie of citroensap.
Smakelijk eten….