Nikka from the barrel | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Nikka From The Barrel

Gedistilleerd
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
( %)
45,00
43,98
000763_nikka_from_the_barrel.png

Kleur: goud.
Neus: bloemig, fruitig met een zweem van sinaasappelschil en abrikozen en kruidig.
Smaak: stevig, kruidig en tonen van het eiken hout, daarna ontwikkelen zich rijpe en gekarameliseerde fruit aromaãs. met wat water komen heerlijke tonen naar boven van Bubble gum, droge sherry, lichte sinaasappelschil, appels en koffiemelk. De afdronk is lang met rijpe vruchten aroma's, gecombineerd met zachte eiken en vanille tonen en lichte rokerigheid van cacao. Winnaar van de beste Japanse Blended Whisky categorie op The World Whisky Awards 2007. Een echte ster.

Jaar:
[field_bescherming] [field_gebied]
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
( %)
Inhoud:
0,000
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Nikka Whisky

 

Masataka Taketsuru, de oprichter van Nikka en vader van de Japanse whisky. In 1918 ging een jonge Japanse man met de ambitie om echte whisky te maken alleen naar Schotland om het geheim van het maken van whisky te onthullen. 
Toen Masataka de kans kreeg om naar Schotland te gaan, werd hij de eerste Japanner ooit die het maken van whisky beheerste. Hij schreef zich in aan de Universiteit van Glasgow, volgde scheikundecursussen en ging vervolgens in de leer bij drie Schotse distilleerderijen. De jonge en gepassioneerde man had het geluk om uit de eerste hand te leren van vakmensen en praktische trainingen te krijgen om het blenden onder de knie te krijgen. De twee notitieboekjes vol met elk detail werden later Japans allereerste gids voor de productie van whisky.
In 1920 keerde Masataka terug naar Japan met zijn Schotse vrouw Jessie Roberta (Rita). De twee waren eerder dat jaar getrouwd en Rita besloot naar Japan te emigreren om de droom van haar man waar te maken. Maar na hun terugkeer in Japan waren Masataka en Rita diepbedroefd toen ze ontdekten dat Settsu Shuzo, het bedrijf dat in Masataka investeerde om in Schotland te studeren, zijn plan om echte whisky in Japan te produceren moest opgeven vanwege de recessies na de Eerste Wereldoorlog.
Ondertussen was een ander bedrijf, Kotobukiya Limited (Suntory), op zoek naar iemand die de whiskyproductie kon uitvoeren. Als enige Japanner die in die tijd whisky kon produceren, werd Masataka in 1923 door Kotobukiya ingehuurd om rechtstreeks de Yamazaki-distilleerderij te bouwen. Daar leidde hij het project en wijdde hij zich aan de productie van de eerste echte Japanse whisky.

Na zijn tienjarige contract bij Kotobukiya besloot Masataka onafhankelijk te worden om zijn eigen ideale whisky te maken. In 1934 ging hij naar het noorden en bouwde zijn eerste distilleerderij in Yoichi, Hokkaido, een plaats – hoewel onhandig gelegen – die hij altijd als de ideale plek had beschouwd om whisky te maken. De omgevingsomstandigheden van Yoichi waren in veel opzichten vergelijkbaar met die van Schotland, met een koel klimaat, frisse lucht en voldoende vochtigheid. Het bedrijf begon voor het eerst met de productie van appelproducten onder de naam “Dai Nippon Kaju”, wat de “Grote Japanse Juice Company” betekent, terwijl hij zich voorbereidde op de productie van whisky. In 1936 werd de eerste pot, nog steeds ontworpen door Masataka en gemaakt in Japan, geïnstalleerd en werd begonnen met distilleren. Uiteindelijk werd in 1940 de eerste whisky van Nikka gelanceerd. De merknaam van deze whisky was “NIKKA WHISKEY”, een afkorting van “Nippon Kaju”, wat later de naam van het bedrijf zelf werd.

Geen informatie beschikbaar.