MAIRENA Bonarda WINEMAKER SELECTION RESERVE | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Mairena Bonarda Winemaker Selection Reserve

Rode wijn
4.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Mendoza 2016
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
11,75
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
001074_mairena_bonarda_winemaker_selection_reserve.png

De Bonarda kent zijn oorsprong in Europa. Immigranten namen deze druif mee naar Argentinië waar hij de kans kreeg om uit te groeien tot een successtory. Bonarda is samen met Malbec het boegbeeld van de (rode) Argentijnse wijnen en heeft Famalia Blanco een grote reputatie bezorgd. Met hun Mairena -winemakers selection- bewijzen ze een absolute topproducent te zijn. De kleur is diep met een robijnrode kern. Het bouquet is rijk met veel donker fruit als bramen, kers (kriek) en pruimen. De smaak is mondvullend en geconcentreerd zonder ook maar een moment log of zwaar over te komen. Specerijen en gekookt fruit variëren vrolijk met elkaar en eindigen in een lange en romige afdronk. Het ontdekken waard

meer info: https://www.storms.nl/nieuws/winemaker-selection-rode-wijn-van-hoge-komaf

James Suckling 91 points
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

TECHNICAL SHEET MAIRENA BONARDA

Varietyties:100% Bonarda
Terroir:Ugarteche, Luján de Cuyo.
Altitude:1000 m.a.s.l.
Rainfall:200 mm
Trellis system:Roof trellis system
Irrigation:Drip irrigation
Soil:Alluvional, sandy &amp, stony soil
Thermal amplitude:12 C in season
Harvest:By hand in small plastic boxes
Alcoholic Fermentation: In concrete vats at 26 C
Malolactic Fermentation:100% at 16 C
Ageing in oak:50 % 6 months in French oak
Ageing in bottle:8 months
Bottle Production:15.000 bottles
Winemakers:Lic. Rodolfo Minuzzi &amp, Gabriel Leandro Blanco

Jaar:
2016
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 12
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
MAIRENA, FAMILIA BLANCO

De Winemaker selection van Mairena weet de moderne wijndrinker, maar ook de klassieke wijndrinker te charmeren. Traditie en vernieuwing komen hier, ten zuiden van Mendoza,  namelijk samen waarbij Lujan de Cuyon het hart is. Het merendeel van de beroemde wijnbedrijven uit Argentinië zijn gevestigd in dit gebied. Mairena voert echter de appellation van de beroemdste communes van Lujan de Cuyo op het etiket, te weten Ugarteche. Hier komen alle omstandigheden samen om wijnen te maken op wereldniveau; gematigd klimaat door een hoogte van ruim 1000 meter, weinig neerslag en droge lucht waardoor plantenziekten, schimmels, rot en schadelijke insecten tot een zeldzaamheid behoren. Bovendien is er smeltwater vanuit het Andesgebergte voldoende aanwezig. De grondgesteldheden zijn eveneens uitstekend en tel daarbij op de enthousiaste familie Blanco en de wijnliefhebber weet dat ze deze wijnen geproefd moeten hebben!

Natuurlijk is de Malbec het boegbeeld van de Argentijnse wijnen, ook bij Mairena. Echter is de runner up de Bonarda druif geworden. Deze druivensoort wint aan populariteit en treedt steeds meer uit de schaduw van de Malbec. Mairena heeft haar reputatie hier wellicht ook aan te danken. Als geen ander weten ze de Bonarda (en Malbec) te transformeren tot wijnen met veel fraîcheur en een opvallende elegante stijl! Handmatige oogst, verzameld in kleine krattn, gaan hand in hand samen met de temperatuur gestuurde malolactische en alcoholische vergisting. De opvoeding op Frans eiken is een vanzelfsprekendheid en flesrijping is eveneens gewenst. De wijnen van Mairena zijn reeds op dronk, maar hebben een rijpingspotentieel van minimaal 8-10 jaar!

De wijnmaker selectie reserve is de ultieme selectie van Mairena en wordt u daarom persoonlijk aanbevolen door de familie Blanco en de familie Storms

Geen informatie beschikbaar.