Bestellijst laden
Leudalkruiden 0.35
Dat wij hier te maken hebben met een uniek drankje blijkt heel duidelijk uit de publicatie van de Limburger in December 1983. Trots draagt daarom elke fles een labeltje met de oorspronkelijke tekst. Het recept is per toevoel teruggevonden in een oud boek tijdens het opruimen van een zolder. Een Franse baron gaf het als geschenk, als probaat middel tegen maagpijn en slapeloosheid. Maar liefst 19 kruiden stonden vermeld op het perkament uit plm 1920. De tijd was toen te slecht voor dit luxe drankje
Konijn
Benodigdheden:
- 4 konijnenbouten
- ½ flesje (brand) bockbier
- 2 borrelglaasjes Leudalkruidenbitter
- 200 gr uien
- 250 gr champignons (optioneel)
- 100 gr boter
- Peper en zout
- 3 laurierbladeren
- 3 kruidnagels
- 1 bouillonblok
- 3 pakken peperkoek
De konijnendelen aanbakken in boter, daarna haalt u ze uit de pan en fruit u de uien en eventueel de champignons. Vervolgens afblussen met een half flesje bier en 2 borrelglaasjes Leudalkruidenbitter. Strooi nu wat peper en zout over de konijndelen, de bouillon erbij en ook de laurierbladeren, de kruidnagel en 1 kopje water. Laat dit alles smoren en bind het erna af met peperkoek en eventueel met wat maïzena
Coupe Leudal
Heytsers varkenhaasje
Hoofdgerecht met de volgende ingrediënten:
- 2 varkenshaasjes a 200 gram
- Zout en peper
- 50 gram boter
- 1 teentje knoflook
- 25 gram bloem
- ½ vleesbouillontablet
- 1 kleine ui (of sjalot)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 dl sinaasappeldrank
- Beetje bieslook
- ½ borrelglaasje Leudalkruidenbitter
- Eventueel perziken
Leudal Jachtschotel
Een heerlijk hoofdgerecht met de volgende ingrediënten:
- 400 gram kleingesneden rundvlees
- 50 gram boter
- Zout en peper
- 2 uien (grof gesneden)
- 200 gram winterwortelen in plakjes
- 2 teentjes uitgeperste knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 ontvelde tomaten
- 2 fijngesneden paprika’s
- 3 lepels wijnazijn
- 2 dl vleesbouillon
- Klein borrelglaasje Leudalkruidenbitter
Roer alles goed om en laat het vleesmengsel circa 2 uur zachtjes stoven. Daarna de klein gesneden paprika’s, de tomaten in kleine stukjes en de rest van de bouillon. Nog circa 20 minuten nasmoren.
Serveer deze schotel met aardappelpuree en een frisse groene salade!