LA CROIX DE ST JEAN cuvee Michel | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

La Croix De St Jean Cuvee Michel

Rode wijn
3
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Druivenras:
(,, %)
9,10
7,25
48+ 7,03
144+ 6,47
(tijdelijk) uitverkocht
no-picture-product.png

U weet niet wat u proeft en drinkt: perfecte wijn uit Zuid-Frankrijk. Dat is vroeger wel eens anders geweest. De subtiele frisheid duidt op een bijzonder micro-klimaat. Kenmerkend voor deze cuvée Michel is dat de wijn ontstaan is uit een rigoureuze druiven selectie. De kleur is dicht, diep rood. Houttonen in de neus, maar ook vanille en rijp fruit. De smaak is lang, evenwichtig en krachtig, met een structuur van fluweelzachte tannines.

meer details via https://www.storms.nl/actueel/domaine-la-croix-st-jean-toonbeeld-van-klasse

Soils : clay-calcareous soils and clay slaty acid gravelly soils.
Density, age of the vines : 5000 vines/ ha , about 2,023 vines/acre -15 to 50 years old.
Grape variety : 50% of grenache noir 45% of syrah 5% of mourvèdre
Vinification : hand picking, selective sorting, total destemming vinified in concrete tanks for 18 to 22 days.
Production : 10 000 bottles.
Tasting : the deep-red robe is shiny and clear. The nose is intense and elegant. The fruit delicately dominates the aromatic power with lightness. You are pushed to put the wine in your mouth thanks
to the very seductive nose. The matter is mellow, silky and round. It is precise and harmonious. It is a soft and fresh wine which also hides a beautiful matter in the vein of great cuvées.
To match foods and wine : Ideal with grilled beef or lamb, cheese

Jaar:
2011
Soort:
Land:
Druivenras:
(,, %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2019
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:

LA CROIX DE ST JEAN cuvee Michel ac Minervois heeft door zijn flesrijping een harmonieuze ontwikkeling meegekregen waardoor de houttonen verfijnd aanwezig zijn.  Een pikante geur die na wat beluchting donker rood fruit belooft met iets gekruids na. De smaak is intens, fijne maar rijpe tannines, zwart fruit, kreupelhout en zoethout. Subtiele kruidigheid.. laurier en drop. Evenwichtig met een zeer gebalanceerde structuur. Serveren bij :  Voor de zomer periode heerlijk bij rood vlees. Mijn voorkeur gaat uit van de BBQ of grill. Entrecote, biefstuk, Côte de boeuf, côte d’agneau, Lamsbout. Gemarineerde runderspies. Voor de winterse dagen als serveertip bij diverse rundvlees stoofpotten of rosbief Mediterraans gekruid en gegrild met een lauriersaus. Diverse wildgerechten o.a. hert, lamvlees, exotisch wild (kangoeroebiefstuk)

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

 

Rosbief Mediterraans gekruid met lauriersaus voor 10 personen

Ingrediënten :

1,2 tot 1,5 kg rosbief 

½ bos salie                                                                             

5 takjes rozemarijn

3 tenen knoflook

10 gram peperkorrels, gekneusd

10 gram koriander korrels, gekneusd

20 gram zeezout

1 stuk citroen

1 stuk sinaasappel

Geklaarde roomboter

Flinke scheut (bak) olijf olie                       

 

Voor de laurier saus

5 deciliter droge witte port

8 deciliter kalfsfond

1 eetlepel ahornsiroop

4 stuks sjalotten

3 tenen knoflook

8 stuks jeneverbessen, gekneusd

10 blad verse laurier (1 per persoon)

Aardappelmeel

 

Extra benodigdheden

kernthermometer

Bereiding : Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel (eerst goed wassen). Hak de kruiden, specerijen knoflook fijn en meng met de citroen- en sinaasappelrasp. Strooi dit mengsel op een stuk aluminiumfolie en rol de rosbief hierin tot kort voor bereiden (ongeveer 1 tot 1 ½ uur van te voren). Ontdoe, voor het braden, de rosbief van het kruidenlaagje droog met keukenpapier. Bak de rosbief in een flinke scheut olijfolie en geklaarde boter aan alle kanten goed bruin. (Door de olijfolie kan men op een hogere temperatuur bakken zonder dat de boter verbrand)

Laat doorbraden tot een kerntemperatuur van 58°C en bewaar onder aluminiumfolie. Men kan na het aanbraden ook de rosbief in een voorverwarmde oven plaatsen). 160 graden. De rosbief laten rusten onder de aluminiumfolie is erg belangrijk. (ongeveer 15-20 minuten)

Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Kook de port samen met sjalot, jeneverbessen en knoflook. Voeg de kalfsfond, ahornsiroop en laurierblaadjes toe en reduceer tot de helft. Smaak af met zout en peper. Eventueel binden met aardappelmeel .

Snij de rosbief in medium dunne plakken. Leg ± 2 plakken op het bord. Mijn voorkeur is om de laurier saus apart te serveren. Wel kan men een paar streepjes saus op het bord draperen voor een kleurrijk geheel.