KOPKE COLHEITA 2012 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Kopke Colheita 2012

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,, %)
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
29,95
27,95
48+ 27,11
144+ 24,94
001556_kopke_colheita_2012.png
Jaar:
2012
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,, %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2080
Alcohol:
19,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Kopke

 

Het oudste portwijnhuis sinds 1638.

Een reis in 1636 tussen Hamburg en Portugal is het begin van een lang verhaal: Nicolau Kopkë vestigt zich in Portugal als consul-generaal van de Hanze. Twee jaar later, in 1638, werden de eerste flessen wijn naar Noord-Europa verscheept.
De aankoop van een boerderij in de Douro, in 1781, markeert de overgang van een wijnaankoopbedrijf naar een grote producent. Port wordt geleidelijk de focus van het bedrijf en vertegenwoordigt al snel de hoofdactiviteit. Nicolau Kopkë & Co. is een voorbeeld voor innovatie en produceert en verzendt zijn wijnen binnen hetzelfde bedrijf.
In 1828 koos Cristiano Nicolau Kopkë, achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf Nicolau Kopkë en kleinzoon van Cristiano Kopke, tijdens de burgeroorlog de kant van de Liberale Partij, waardoor het bedrijf en de familie met de zaak werden verbonden. Deze toewijding aan het concept van sociale vooruitgang zal gedeeld worden door alle opeenvolgende generaties van de familie. In 1836 werd hij vereerd met de titel van Baron van Vilar en tien jaar later werd zijn neef Joaquim Augusto Kopke benoemd tot Baron van Massarelos. Twee eeuwen na de aankomst van de familie in Portugal werd hun inzet voor de ontwikkeling van het land beloond.
Quinta de São Luiz werd in 1922 overgenomen en is sindsdien de plek geworden waar alle DOC Douro-wijnen van Kopke worden geproduceerd.
De grote kenners van Douro-wijnen hebben dit landgoed altijd erkend als een van de belangrijkste in de regio, vanwege de kwaliteit van de bodem en de wijngaarden en vanwege de culturele tradities.
Jarenlang was het een van deze tradities om de stenen muren van de Quinta één keer per jaar wit te schilderen. Deze witte muren zijn stukjes geschiedenis die tot op de dag van vandaag worden gekoesterd en onderstrepen het Douro-landschap op unieke wijze.
In de komende eeuwen zal Kopke ernaar streven zijn erfgoed, dat generaties lang met passie is opgebouwd, te eren.

KOPKE (kopke1638.com)

Geen informatie beschikbaar.