Dat de Pecorino druif schitterende wijn voortbrengt begint bij de basis. De druif is namelijk al overheerlijk op zichzelf. De schapen (pecora in het Italiaans) hadden deze druiven als lievelingskostje als ze van weides wisselden. Hoogstwaarschijnlijk is de naam hier dan ook uit voortgekomen... Het vergistte druivensap is evenwel nog smakelijker! Deze biodynamische Fecerunt heeft een schitterend evenwicht tussen elegantie, verfrissing en een verleidelijk sappigheid. Verder veel rijp fruit (o.a. peer) en tonen van verse salie en munt. Een uitmuntende afdronk laat ons realiseren hoe gelukkig we ons kunnen prijzen dat dit pre- phylloxera druivenras in ere hersteld wordt. De Pecorino was namelijk bijna uitgestorven aangezien hij de afgelopen decennia plaats moest maken voor de meer productieve Trebbiano
Meer achtergrondinformatie via, https://storms.nl/nieuws/fabulas-maakt-gebruik-van-natuurlijke-insectenverdelgers
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9-
De oorsprong van de pecorino-druif is onbekend, maar zeker is dat de schapen 'm heerlijk vinden - vandaar de naam. Voor de phylloxera-hausse was pecorino was wijdverbreid in de Abruzzen. Later moest hij plaats maken voor andere druiven zoals trebbiano. Zonde, hier proef je wat pecorino kan doen. Energiek en fris, met de zilte romigheid van een Zeeuwse creuse. Dan spetterende citroen, in een jasje vol mineraalpailletten. Die schapen hadden het goed bekeken.
BRONZE MEDAILLE WIJN GEKKEN