DOM ST MARTIN DE LA GARRIGUE Tradition | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

DOM ST MARTIN DE LA GARRIGUE Tradition

€9,95
€7,79
48+ €7,56
144+ €6,95
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Languedoc 2015
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(45,45,10 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2023
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
4.5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
001071_dom_st_martin_de_la_garrigue_tradition.png

Een flonkerende mediterraanse wijn, robijnrood gekleurd met paarse schittering. Het parfum is levendig met pruimen, blauwe bessen en specerijen, gevolgd door een sappige smaak met veel fruitintensiviteit en kruidigheid (garrigue, rozemarijn, tijm en jeneverbes). De ronde structuur met de elegante tannines eindigt in een frisse en harmonieuze afdronk. Laat je verleiden -eventueel met een mooi stukje lam of wild-

meer info: https://www.storms.nl/nieuws/de-strijd-van-honderden-insecten-verdelgend...

Grape varieties :
Carignan (venerable bush-pruned stocks) 45%, Syrah 45%, Black Grenache 10%,

Viticulture :
Certified as reasoned agriculture by Terra Vitis

Vinification :
By variety, traditional. Syrah and Carignan made separately by whole berry fermentation, bunches intact

Description :
Appearance: bright cherry hue
Nose: aromas of red berry fruit with hints of spice
Taste: Fresh and fruity

Matching fine food :
A thirst quencher of a wine, for a packed lunch and grilled meat, simple cooking, soft paste cheeses. Don't hesitate to carafe this wine. 16 C- 18 C

Press and guide commentary :
Guide des vins des sommeliers : a very splendid wine which has managed to keep its freshness, elegance and finesse thanks to the vineyards from whence it comes (18/20).

Parker des vins de France et du Monde : This very successful blend of Carignan and Syrah stands out for its flavours of raspberry, rosemary, salt and damp stone. Rounded off by a striking, truly juicy finish. The focus and richness of our the crus -wines with inimitable special qualities-Picpoul de Pinet and Grès de Montpellier. Substance, power, invariably well-balanced thanks to their lively freshness.

Chat. St Martin de la Garrigue
Chateau Saint Martin de la Garrigue Natuurzuivere Franse wijn uit de Languedoc

Als u als bezoeker op Saint Martin de la Garrigue komt, is de overweldigende eerste indruk van de harmonie tussen de uitbundige natuur van het landgoed en de werken van de mens niet te missen. Met het verstrijken van de tijd hebben de opeenvolgende eigenaars hun sporen nagelaten en het resultaat is vandaag de dag een perfecte balans tussen geschiedenis en moderniteit. Het gebouw dat nu staat, dateert uit de Renaissance, maar het verblindende kapelletje (dat de duivel in een ware gelovige kon veranderen) werd gebouwd in het midden van de negende eeuw. Uit de gegevens blijkt dat het bezit door de koningen van Frankrijk gedurende de middeleeuwen aan de geestelijkheid werd geschonken. Het verhaal gaat echter nog verder terug - de Romeinen zouden hier na de verovering van Gallië een villa en wijngaarden hebben gebouwd. In de afgelopen jaren werden primitieve aardewerkscherven en graven op het terrein gevonden, wat aangeeft dat mensen hier al in de IJzertijd leefden!

De wijngaarden van Chateau St. Martin de la Garrigue zijn voortdurend in ontwikkeling en hebben hun eigen identiteit binnen de  Languedoc. Château St. Martin de la Garrigue is zich dan ook zeer bewust van het buitengewone potentieel van terroir. Het landgoed, gelegen in Montagnac in het departement Hérault ongeveer tien kilometer landinwaarts van de middellandse zee, staat bovenop een heuvel met uitzicht op de kust lagune van Thau. De nabijheid van een waterbron en ideaal terroir maakt het de perfecte plek voor het cultiveren van druiven. Het microklimaat is hier anders. Het bevindt zich op een iets hogere hoogte en is daarom koeler, waardoor een oogstvertraging van één tot twee weken mogelijk is. Deze lange, gelijkmatige rijping van de druiven wordt ook toegeschreven aan de vochtigheid en de verkoelende invloeden van de mediterrane bries, evenals overmatige regenval in de herfst en aan het einde van de winter. Mooi rood en wit kalksteengrind bedekt de bodem van de wijngaarden en geeft aromatische diepte en frisheid aan de druiven.

Lentevorst is zeldzaam, de milde temperaturen zorgen voor een goede rijping van de druiven. De wijnstokken zelf zijn beschermd tegen de heersende noord en noordwestelijke winden (lokaal bekend als de CER's en tramontane) die soms gewelddadige schade veroorzaakt bij onvolwassen stokken. De vijftig percelen die deel van de boedel wijngaarden uitmaken staan rond het kasteel in een typisch mediterrane omgeving. De geur van de dennenbossen intermingles met de prikkelende geuren van groenblijvende eik, amandel, olijven, tijm en rozemarijn die het omliggende mediterrane garrigue domineren. De terroir bij Saint Martin verspreidt zich over verschillende soorten zeer expressief terrein gebaseerd op achtergebleven conglomeraat rots uit het primaire tijdperk, diep en met goede drainage.

Jean-Claude Zabalia, een van de meest getalenteerde wijnmakers van de regio en heeft meer dan twintig jaar zijn stempel gedrukt op het onroerend goed. Naast het toezicht op de wijngaarden en de wijnmakerij heeft Jean-Claude uitgebreide renovaties aan het pand uitgevoerd, waaronder het beheer van de reconstructie van de kelders. Hij heeft het domein naar een hoger plan getild en wijnen gemaakt die in meer dan 28 verschillende landen worden verkocht. Zestien verschillende soorten worden geplant in Saint Martin. Hoewel de meeste wijngaarden zijn geplant met rode druiven, staat St Martin de la Garrigue ook bekend om hun heerlijk frisse witte, Picpoul de Pinet. 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...