DANIEL BOUJU 1ER CRU EXTRA GRANDE CHAMPAGNE | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Daniel Bouju 1er Cru Extra Grande Champagne

Gedistilleerd
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
95,00
79,99
000188_daniel_bouju_1er_cru_extra_grande_champagne.png

Voor vele zegt de naam Daniel Bouju niets. Gelukkig, maar want hierdoor bent U verzekerd van een ' Premier Cru de Cognac' die slechts mondjesmaat verdeeld wordt.Hij verbouwt zijn eigen druiven, distilleert, zijn eigen zeldzame 'Premier Cru de Cognac', omringt hem met opmerkelijk veel zorg en geduld, en produceert daardoor een van de beste, zoniet de allerbeste 'Premier Cru de Cognac' uit het strikt afgebakende en wettelijke beschermde gebiedje ' Grande Champagne '

Gerijpt op eiken 35 jaar

Jaar:
[field_bescherming] [field_gebied]
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
40,00 %
Inhoud:
0,700
Doos inhoud: 12
Bescherming:
ac
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Daniel Bouju

Cognacproducenten al 7 generaties
Het wijndomein werd in 1805 in de stad Saint-Preuil opgericht door onze voorouders, de families ALLARD en CHAUVIN. Dit kleine stadje met 289 inwoners ligt in het hart van Grande Champagne, de premier cru van Cognac.
Ons wijndomein ligt in het hart van Grande Champagne, een Premier Cru van Cognac die eaux-de-vie met grote finesse produceert, gekenmerkt door grote onderscheiding en lengte en met een overwegend bloemig boeket. Deze eaux-de-vie vereist een lange rijping in eikenhouten vaten om volledig tot rijpheid te komen. Alleen eaux-de-vie uit deze vintage kan profiteren van de Appellation Contrôlée “Cognac Grande Champagne” of “Cognac Grande Fine Champagne”.
De vrij oppervlakkige klei-kalksteenbodems op zachte, kalkachtige kalksteen uit het Krijt-tijdperk hebben een sterke invloed op de smaak en het aroma van de daar geproduceerde wijnen. Het is in Grande Champagne dat de kalksteenlaag het dikst en oudste is. Op deze foto’s vind je overal kalksteen: van de witte stenen op de grond van de wijnstokken tot aan de muren van de huizen en kelders.
Dankzij de oppervlakte van 30 hectare die we vandaag de dag exploiteren, kunnen we onze wijngaard respectvol beheren. We proberen zoveel mogelijk te doen aan een duurzame wijnbouw en een minimum aan pesticiden te gebruiken. In en rond de wijngaard wordt bewust een natuurlijke beplanting gehandhaafd en gecontroleerd door mechanische grondbewerking en pletten. Een dergelijke plantenbedekking bevordert en stimuleert het bodemleven.
Vroeger in die tijd was het nodig om in de distilleerderij te slapen om het vuur en de stroom van Cognac in de gaten te houden. De ketel van 3 hl werd rond 1900 vervangen door een ketel van 6 hl. In 1944 was de grootvader, Emile Ardoin, de opvolger van de vier generaties wijnbouwers van de familie; hij ontwikkelt de operatie snel; zeven hectare wijnstokken worden herbeplant met Ugni blanc. De paarden cultiveren nog steeds de wijnstokken, maar in 1948 werd een tractor aangeschaft. Houtskool (in briketten) verschijnt voor destillatie ter vervanging van hout. Dit is een hele kleine ontwikkeling, want feitelijk moet je nog steeds in de distilleerderij blijven slapen, alleen wordt het monitoren van de brand iets makkelijker gemaakt.
De zesde generatie van deze familie, Daniel en Liliane BOUJU, hebben dezelfde traditieprincipes in stand gehouden. Ze bleven het schaarse beschikbare land kopen en wijnstokken planten. De modernisering van culturen begint op gang te komen; paarden verdwijnen ten gunste van tractoren. De 6 hl werd in 1960 vervangen door een andere van 16,5 hl. Vandaag hebben we 30 hectare wijnstokken aangeplant in Ugni-blanc, in Grande Champagne. De culturele modernisering is zeker op zijn hoogtepunt. Alleen Cognac is niet geëvolueerd, het kan niet evolueren. Wij distilleren en rijpen Cognac op dezelfde manier als onze voorouders.
En daar zijn we trots op!! Sante!!

Geen informatie beschikbaar.