BARBARESCO BOSIO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

BARBARESCO BOSIO

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
19,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
000753_barbaresco_bosio.png

In een adem wordt Barbaresco genoemd met Barolo. Beide afkomstig uit het toonaangevende gebied Piemonte en voor 100% gemaakt van de Nebbiolo druif. Bij het inschenken de zo kenmerkende lichtrode kleur. Meteen komen intense geuren van frambozen, bessen, viooltjes, vanille en kruiden los. In het glas treft u een volle, ronde en elegante smaak van rood fruit, specerijen, vanille en kruiden, met een genereuze fluwelige finale. De 24 maanden lange luxe opvoeding op het traditionele Slavonisch hout geven deze wijn z'n traditionele karakter. Iets frivoller dan de Barolo van Bosio, maar absolute klasse!

meer achtergrond informatie via: https://www.storms.nl/nieuws/piemonte-van-luca-bosio-afgestudeerd-de-oen...

Grape variety: nebbiolo
Alcohol: 14,00% vol.
Total acidity: 5,40 g/l
Volatile acidity: 0,45 g/l

Vineyard:
Cultivation area: Neive and Barbaresco village
Vineyard altitude: 300/350 above sea level
Training system: guyot
Plants/hectar: 5000
Yield/hectar: 8 tons/ ha
Soil: clayey-calcareous soil
Vinification:
Skin contact period: 10 days
Vinification vats: stainless-steel
Ageing: 2 years in oak barrel and French Barriques followed by a short period In bottle.
Colour: garnet red
Tasting temperature: 18 degrees

The grapes come from the hill called &quot,&quot,froi&quot,&quot, in the village of Neive. The fermentation is traditional but using native yeasts to characterize and make unique and inimitable wine made. The process occurs in stainless steel vats and lasts 8-12 days at controlled temperature (30-31 C). The aging is carried out for two years in large oak casks from Slavonia. Then comes the bottling and aging in bottle 6 months. In the glass, Barbaresco has a ruby red color and slight hints of vanilla evolved, intense berries and purple. The taste is warm, soft, full, harmonious and velvety, long finish.

Jaar:
2016
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2028
Alcohol:
14,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOCG
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Bosio Vini, S Stefano Belbo

In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis  Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.

Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.

Voor meer informatie: www.bosiovini.it 
 

 

Geen informatie beschikbaar.