200 METRI Tintilia del Molise | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

200 METRI Tintilia del Molise

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Druivenras:
( %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
13,75
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
001398_200_metri_tintilia_del_molise.png

Italië zorgt wederom voor een verrassing! Het piepkleine gebiedje Molise komen we maar sporadisch tegen in Nederland, maar deze natuurzuivere wijn van Tenimenti Grieco zal snel een plekje veroveren in onze harten..... Je zal namelijk op slag verliefd worden op de lokale en zeer unieke druif genaamd Ttintilia. Een levendig glas wijn dat opmerkelijk verfijnd is en een grote diversiteit kent. Kersen (morellen), pruimen maar ook kruidige en licht peperige elementen komen je swingend tegemoet. Een plezierig kennismaking die zal eindigen in een aangename en fraaie afdronk die je eeuwig bij blijft!!!

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Opmerkelijke rosso uit Molise, de vrij onbekende regio die omklemd is door de Abruzzen, Lazio, Campania en Puglia. Daar kunnen we kennismaken met de tintiliadruif, ter plekke ook wel de tinitilia of montepulciano de Molise genoemd. Een van die vele, volstrekt onbekende autochtone druiven die de Laars uit zijn hoge hoed tovert. Onbekend en onalledaags blijkt overigens verre van onaangenaam. Volle en sappige rode wijn. Volop zwarte bessen en ander donker fruit. Begint al in de neus. En zet zich door in de mond. Het zachte zure van lekkere zuurtjes. Het zacht-zoete gevulde van tuttifruttifruit. Rijp en aangenaam gul.

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Druivenras:
( %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Geen informatie beschikbaar.