Wijn van druivensoorten

DruivensoortMerlot

De meeste aanplant van merlot druiven vinden we in Vojvodina wat grenst aan Roemenië en Hongarije. De merlot druif heeft veel van zijn populariteit te danken aan de beginnende wijndrinkers in Amerika. Mede door zijn toegankelijkheid en zacht karakter heeft deze druivensoort meer en meer terrein gewonnen, en is hij wereldwijd aangeplant van Frankrijk (Chat Petrus) tot Amerika en van Kroatië tot Australië.

Ook in Kroatië is de merlot door de jaren heen meer aangeplant zowel in het continentale deel van Kroatië als in de kustgebieden. In Istrië heeft de merlot zelfs de lokale druifsoort, de Teran, ingehaald qua aanplant en populariteit. Daarnaast is de Merlot in het uiterste zuiden van Kroatië, in de omgeving van Dubrovnik, goed vertegenwoordigd. 

Als druivensoort leent de merlot zich uitstekend voor de wijnbouw met betrekking tot relatief hoge opbrengsten en past zich goed aan bij mindere omstandigheden  zoals aantal zonuren en lange vochtige periodes. Juist vanwege deze “aanpasbare” kwaliteiten heeft de merlot zich met succes in heel Kroatië verspreid. Volle en rijpe wijnen met toegankelijke aroma’s zien we in de regio Slavonië en de Donau. 

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
19,95
16,95
48+ 16,44
144+ 15,12

Rijk en complex met een grote aromatische zuiverheid in de neus met tonen van klein zwart fruit, kruiden en tabak. De smaak is elegant, gepolijsd, rijk en soepel met een lange afdronk versterkt door een vleug eikenhout.
Oogst gebeurt met de hand, in kleine kratten om kneuzing te voorkomen.
Fermentatie in temperatuurgecontroleerde houten en betonnen vaten gedurende 25-30 dagen, afhankelijk van de jaargang.
Malolactische gisting en rijping in nieuwe eikenhouten vaten (tot 50%) op fijne droesem.
Klaren en filteren indien nodig, afhankelijk van de jaargang.