Wijn van druivensoorten

DruivensoortKerner

De Kerner druif zoals wij hem kennen werd in 1929 ontdekt maar het duurde tot 1969 voordat hij officieel erkend werd.

Wijnen van de Kerner druif zien we in alle soorten en kwaliteiten en van frisse doordrink wijn, tot sekt en zelfs licht zoet wijnen als Spätlese. Kerner wordt gezien als het kleine broertje van de Riesling. Iets minder aromatisch met  fruitige tonen van (peer, sinaasappel, groene appel, bes, abrikoos) en heeft soms een lichte muskaattoon.

Eenvoudige Kerner is, mede door zijn frisse zuren een goede dorstlesser. De droge of half droge  wijnen van betere kwaliteit passen goed bij lichte voorgerechten en zomerse salades. Zoete Spätlesen zijn een uitstekende begeleider bij desserts waarbij appel de hoofdrol speelt. 

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Zeer beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
40,50
35,40
48+ 34,33
144+ 31,59

Goldener preis ! Wanneer de druiven zolang aan de wijnstok blijven hangen dat ze gaan rimpelen en meer op rozijnen lijken, dan is de kans groot dat er Eiswein geoogst kan worden. En laten wij niet vergeten dat de druiven, als men ze zo lang aan de stokken laat hangen, gevaar lopen, door de vorst, totaal vernietigd te worden! Kortom, deze edel-zoete wijn is zeer zeldzaam en in het geval van Westhofener is de kern goudgeel en van opmerkelijk vitaliteit. Zeker als je weet dat hij uit 1986 afkomstig is ..