Veilig betalen via met:
De Gewürztraminer druif is een van de oudste druivensoorten van Duitsland en treffen we ook aan in de Elzas, Californië, Australië en zelfs in Zuid Tirol. Met zijn specifieke aromatische geur (kruidig en bloemig als van rozen) neemt deze druivensoort een belangrijke plaats in van de Duitse wijncultuur.
Tot de belangrijkste gebieden is Duitsland rekenen we de Pfalz (350 ha), Baden (140 ha) en Rheinhessen (140 ha). Van de zeer aromatische en kruidige Gewürztraminer druif kunnen zowel normale als bijzonder verfijnde wijnen gemaakt worden.
Afhankelijk van bodem en opbrengst zijn de wijnen eleganter of zwaarder, met soms behoorlijk wat alcohol. Wat ze delen is een relatief milde zuurgraad. Typische Gewürztraminers hebben een stro- tot goudgele kleur en een weelderige geur die doet denken aan bloeiende rozen. Verder zijn aroma’s te vinden van acaciabloesem, viooltjes, honing, marsepein, kweepeergelei, bittere sinaasappel of maracuja. Edelzoete varianten zijn geschikt voor langdurige opleg.