Wijn van druivensoorten

DruivensoortCabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een kruising van de Cabernet Franc & Sauvignon blanc. De druif is ongelofelijk  populair en aangeplant over de hele wereld. Cabernet Sauvignon wijnen hebben veel kleur extractie en zijn bijzonder geschikt voor rijping op houten vaten. In z’n smaak Nuances van zwarte bessen, vaak kruidig en stevige tannine’s. De beste Cabernet Sauvignon wijnen komen uit de Vallei van de Rozen en de Donauvlakte.

1 - 1 van 1
View filtersView gridView list
Images
Stock
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
List price
14,99
13,75
48+ 13,33
144+ 12,27

Een bijzondere blend van Babeasca Neagra 35%, Feteasca Neagra 25%, Negru de Dragasani 20%, Cabernet Sauvignon 20%. De opvoeding van 12 maanden op eiken geeft hem de nodige afronding. De warme afdronk heeft veel rijpe en overrijpe fruittonen die wat weg hebben van een Zuid Italiaanse wijn.

De Cabernet Sauvignon druif is een van de bekendste druivensoorten wereldwijd en is een succesvolle kruising van Cabernet Franc met de Sauvignon Blanc druif. Naar schatting staat er ongeveer 165.000 hectare wereldwijd van aangeplant.

De totale aanplant van cabernet sauvignon in Duitland bedraagt ongeveer 270 hectare waarvan het overgrote deel in de Pfalz (ongeveer 140 hectare). De druif is een laat rijpend ras en kan op veel grondsoorten gedijen. Doordat het een laat rijpend ras betreft is hij in Duitsland minder populair.

Cabernet Sauvignon is herkenbaar aan zijn diepe paarse kleur, zijn sterke zwarte bessen geur (cassis) en de aroma’s van eucalyptus, munt en kersen. Het zijn vaak krachtige en complexe wijnen en door hun voortreffelijke tannines zeer geschikt om te ouderen op fles. In het algemeen kunnen jonge Cabernet Sauvignon wijnen door hun tannines wat stug overkomen. De Duitse Cabernet Sauvignon daarin tegen zijn vaak minder stug en bevatten minder tannines.