Wijn van druivensoorten

DruivensoortBabić

De babić druif is een nogal kieskeurige inheemse druivensoort uit Kroatië en groeit  veelal aan de Adriatische kust. De babić  staat bekent als een zeer oude druivensoort die nogal wat aandacht vraagt in de wijngaard en familie is van de bekende plavac mali druif. Belangrijk is het tijdig terug snoeien van de wijnranken waardoor de druiven veel zon krijgen en een optimale rijping ondergaan….

De kwaliteit van de wijnen verschilt enorm van gebied tot gebied. De babić druif vraagt om een arme grond waarbij de opbrengsten laag worden gehouden en dus ook een betere kwaliteit opleveren. De uiteindelijke wijn heeft een hoge concentratie en is krachtig genoeg om te worden opgevoed in eikenhouten vaten. De beste kwaliteiten zijn dan ook vrij donker van kleur met aroma’s van mediterrane kruiden en peperig kersenfruit, die dankzij de zachte tannines al jong drinkbaar zijn maar ook een lang bewaarpotentieel hebben.