KLASSE EN RAFFINEMENT UIT DE DONAU | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Wijninfo 03-2013

KLASSE EN RAFFINEMENT UIT DE DONAU

GRAND SEIGNEUR 'SAUVIGNON'
6,50
4,95
48+ 4,80
144+ 4,42
Witte wijn
Terase Danubiene 2021

De creatie van Gaja's voormalige medewerker, de Italiaanse master of wine Fabio Albisetti uit Toscane, is wat bescheidener in oogstopbrengsten dan z'n Europese confrères, maar is daardoor voller in fruit en sappiger door de perfecte, rijpe druiven. Wat betreft de kwaliteit van de sauvignon is het, nog meer dan Westeuropese broeders, het perfectionisme van de wijnmaker dat de doorslag geeft. Fabio is de begenadigde vakman, die precies weet wèlke druiven het beste gedijen op wèlke grond en in wèlk microklimaat.

GAJA’S OENOLOOG….. Sergio Faleschine

Gaja's oenoloog Sergio Faleschine De man achter de nieuwe witte Grand Seigneur selectie is niemand minder dan de voormalige oenoloog van Gaja, de veelbejubelde Italiaanse oenoloog Sergio Faleschine die een cult carrière wist uit te bouwen te Starmina aan de oevers van de Donau (en ver daarbuiten) . Sergio’s klantenlijst leest als een who’s who, met tal van popsterren, pornosterren en zelfs de voormalige president van Amerika! Maar, ondanks deze ogenschijnlijke glamour en glitter, blijft Sergio in eerste instantie een ‘wijnfanaat’ met duizenden ideeën en een enorme technische bagage.

Castel Starmina is waarschijnlijk zijn ‘levensproject’. Meer dan tien jaar heeft hij gebroed op dit idee, honderden verschillende vinificaties zijn eraan voorafgegaan om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Tijdens deze zoektocht heeft hij een aantal antwoorden gevonden – maar ook een aantal mysteries ontmoet. De handmatig geoogste Sauvignon druiven voor de witte Grand Seigneur zijn hier een fascinerend proefondervindelijk voorbeeld van. Een waardige exponent voor het begrip ‘Terroirwijn’ pur- sang…
 

VOOR U ‘NET IETS MEER’

chateau Vinarte Voor U, de  meer gevorderde consument, zal die ‘eenheidsworst’ echter gauw vervelen. U zult, bewust of onbewust, op zoek gaan naar wijnen die net iets meer te bieden hebben. Dat ‘net iets meer’ zit hem in de grond en het micro-klimaat waarin de druiven van Sergio Faleschine groeien. En die zijn niet overal hetzelfde. Ook het vakmanschap van deze gepassioneerde wijnboer maakt verschil, gelúkkig.
‘Net zoals twee koks uit dezelfde ingrediënten totaal verschillende gerechten kunnen maken, zo kunnen in hetzelfde gebied met hetzelfde materiaal en onder dezelfde omstandigheden totaal verschillende wijnen ontstaan. En dáár gaat het mij om : om dié wijnen van dié wijnboeren er uit te pikken en om de bevestiging te krijgen, dat je met de bestaande relaties op de goede weg bent.’

CREATIES OPMERKELIJK GEWILD

Opmerkelijk gewild zijn daarom de creaties van deze begenadigde vakman Sergio Faleschine. Hij weet precies wèlke druiven het beste gedijen op wèlke grond en in wèlk microklimaat. Je hoort hem dan ook zeggen: “Van druiven maak je de wijn; de grond en het microklimaat bepalen de kwaliteit”. Hij is een ‘wijnfanaat’ en createur van superieure kwaliteitswijnen. De nieuwe aanwinst komt van zeer gunstig gelegen percelen  in  de wijnstreek Danubiene (=Donau) en krijgt daarom de familie naam Grand Seigneur wit.

wijnkelder Vinarte


De Grand Seigneur familie heb ik hieronder verpakt in een handig zomer proefpakket -zodat U ook proefondervindelijk kunt ervaren waartoe de Grand Seigneur Familie in staat  is .  De 2 fln Rosé , 2 fln Pinot Gris en 2 fln Sauvignon  zullen zorgen voor een vinologische verrassing van zeer goed niveau. Doen…. Van  37,10  voor slechts 28,30

  

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen