Volkskrant Proefpakket | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Volkskrant Proefpakket

proefpakket.jpg

De succesnummers van Onno Kleyn zijn recentere publicaties

6 verschillende wijnen (1 fles per soort) die we handig verpakt hebben in een proefpakket. 

68,85
55,05

Producten in proefpakket

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Qualitatswein mit Pradikat Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2017

Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij de typerende finesse en het bescheiden alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthult tonen van citrus, witte peper, appel en varens! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg. In de Alsace zou er Grand Cru op het etiket prijken. In Duitsland ontbreekt dit, maar we garanderen dat het inet zo groots is, maar veel bescheidener in prijs!

TONNERRE Chevalier d'Eon VIGNOBLE DAMPT
13,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
ac Bourgogne 2022

Pas in 2006 verkreeg Tonnerre zijn eigen appellation in Chablis. Door het beperkte aanbod is de bekendheid nog gering. Gunstig want voor iets meer dan 10 euro ben je in het bezit van een bijzondere fijnbesnaarde Chablis. Eerlijk, teder en met mooie minerale tonen. De kenmerkende rondheid van de chardonnay blijft echter aanwezig net als het exotische en witte fruit in het bouquet en smaak. Bij voorkeur serveren op 12 a 14 C. Prima bij de gastronomische specialiteiten uit de Bourgogne als escargots (slakken) en een heel scala van regionale kazen.

GREGORIANO ROBLE Bodega Picos
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
DO Campo de Borja (Aragón) 2021

Het fruit stuift het glas uit met geurwolkjes pruimen, aardbei, een lichte granaatappel en goij bessen. De verfijning in smaak en afdronk vallen direct op (zeker als je weet dat het klimaat in Campo de Borja onbarmhartig kan zijn). De perfect gedoseerde houtinvloeden zijn verder een bewijs dat de drie broers het bedrijf van hun vader naar een niveau hoger hebben getild! Vol geconcentreerd en mooi zacht in karakter, een absolute aanrader!

DOMAINE PROVENQUIERE TEMERAIRE
11,50
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2021

Als we Temeraire vertalen uit het Frans dan komt o.a. de volgende vertaling naar voren: waaghals, stout, brutaal en heldhaftig. Heldhaftig en gewaagd is het proces zonder meer. Zeker als je het proeft in deze exclusieve biologische top selectie. Alleen de oudste stokken van Sémillon (20%), Viognier (20%), Vermentino (20%), Chardonnay (20%) Sauvignon (20%) komen in aanmerking voor deze Storms cuvée. Handmatig geoogst en apart gevinificeerd, waarna ze geassembleerd worden tot een harmonisch geheel om vervolgens 16 maanden op Franse eiken vaten te rijpen.

FABULAS Malvasia Agricola Fabulas
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2022

Deze witte wijn, gemaakt van de Malvasia druif, is heerlijk geurend naar (witte) bloemen, perzik en citrus. Malvasia kent zijn oorsprong in Griekenland, maar wij zijn blij dat deze omarmd is door o.a. Fabulas uit de Abruzzo in Italië. Nabij het National Park Majella worden wijnen gecreëerd met veel oog voor precisie en met respect voor de natuur (o.a. biologisch en biodynamisch gecertificeerd).

DOMAINE DU PETIT ROMAIN RESERVE
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
AOP Costières de Nîmes (Rhône) 2021

Met veel respect voor natuur, mens en milieu produceren ze hier duurzame kwaliteitswijnen (met het Terra Vitis-certificaat). Het mediterrane temperament van dit meeste zuidelijke gebied in de Rhône-vallei komt daardoor optimaal tot zijn recht. Fruitigheid en kruidigheid wisselen zich speels af met de eikentonen (12 maanden). In de geur is de Syrah (50%) direct herkenbaar door de peper en de specerijen waarna hij zich subtiel presenteert in de smaak. De Grenache is de aangename aanvulling door de donkere fruittonen en de verzachtende factor.