Proefpakket A oktober / november '21 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket A oktober / november '21

pakket_a.jpg

inhoud: 2 flessen witte wijn 4 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Haar naam, Amelia Coloma, loopt als een rode draad door de triomfantelijke recensies in het toonaangevende vakblad Decanter: super wijndeskundige, wijnboerin in hart en nieren. Maar op de eerste plaats begeesterd temster van de Graciano en Garnache Tintorera druiven en herontdekster van een vergeten witte druif. Een diepgaande studie over deze variëteiten heeft haar een grote reputatie bezorgd. Afgestudeerd in´Science and Food Technology´ in Burgos en stimulator van wijnbouw aan beide zijden van de rivier de Guadiana. Overigens, Onno Kleyn bekroonde haar Garnache Tintorere met maar liefst 9 punten.

59,70
47,88

Producten in proefpakket

DAMA DE TORRE GRACIANO bodega Coloma
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
IGP Extremadura 2014

De Graciano -druif heeft een intens sappig en geurig karakter en neemt in hoog gewaardeerde wijnen (zoals de Gran Reserva's uit de Rioja) een belangrijke plaats in. De druif is echter niet wijd verspreid en door een zeer lage oogstopbrengst ook maar mondjesmaat te verkrijgen. Ook nu zijn er 'slechts' 6000 flessen beschikbaar. Elke fles heeft daarom een unieke nummering! De opvoeding gedurende zes maanden op barriques (Amerikaans en Frans) onderstreept zijn hoge komaf. Een buitenkans, want maar zelden zult u een honderd procent Graciano tegen komen

DAMA DE TORRE GARNACHA bodega Coloma
9,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
IGP Extremadura 2018

De Garnacha Tintorera ,ook wel Alicante Bouschet genoemd, is gul, rond en warm van karakter. Afkomstig van veertig jaar oude stokken en daardoor zeer geconcentreerd en weelderig in zijn fruit. Snel ontdek je tonen van framboos, zwarte bessen en bramen. De opvoeding gedurende vijf maanden op Frans eikenhout geeft deze authentieke wijn de extra dimensie die maakt dat men uitkijkt naar een volgende slok. De sappige smaak en de zijdezachte tannines maken van deze Garnacha de perfecte compagnon voor een gezellige avond met vrienden (gedurende een maaltijd maar ook zeker erna)

EVANDRIA ALARIJE Bodega Coloma
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
IGP Extremadura 2020

Gelukkig bestaan er nog familiebedrijven die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken. Immers had zonder de inzet van Amelia Coloma de Alarije druif het hoogstwaarschijnlijk niet gered…, Meer dan 10 jaar heeft het geduurd voordat ze zekerheid had (d.m.v. DNA-analyse) dat ze de authentieke Alarijedruif in ere kon herstellen. Vervolgens duurt het nog enkele jaren voordat de wijnstokken kwaliteitsdruiven produceren, maar in 2019 was het memorabele moment daar. De eerste oogst resulteerde in 5000 flessen en ook dit oogstjaar blijft steken op slechts 5000 flessen.