Proefpakket A juni / juli '23 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket A juni / juli '23

pakket_a-1.jpg

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

66,40
51,70

Producten in proefpakket

GRAND SEIGNEUR 'SAUVIGNON'
6,50
4,95
48+ 4,80
144+ 4,42
Witte wijn
Terase Danubiene 2021

De creatie van Gaja's voormalige medewerker, de Italiaanse master of wine Fabio Albisetti uit Toscane, is wat bescheidener in oogstopbrengsten dan z'n Europese confrères, maar is daardoor voller in fruit en sappiger door de perfecte, rijpe druiven. Wat betreft de kwaliteit van de sauvignon is het, nog meer dan Westeuropese broeders, het perfectionisme van de wijnmaker dat de doorslag geeft. Fabio is de begenadigde vakman, die precies weet wèlke druiven het beste gedijen op wèlke grond en in wèlk microklimaat.

CHATEAU MAISON NEUVE Sauvignon
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
ac Bourg en Blaye (Bordeaux) 2021

De wijngaarden van Chateau Maison Neuve, op de rechteroever van de Bordeaux gelegen in het noordelijke puntje van het departement de Gironde op de heuvels dichtbij het charmante stadje Saint Palais, geven de basis aan dit pareltje. Op en top Sauvignon Blanc van het ouderwetse soort. Lichtgeel van kleur. Elegante neus met citrusfruit, groene appel, witte peper en mineralen. Zuivere inzet, frisse zuren, aangenaam droog, soepel met een lange, wat mineralige afdronk. Dat de wijnwereld al lang geen mannenwereld is bewijst de wijnmaakster Alexia Eymas met deze loopzuivere witte wijn!

GOUTTE D'ARGENT Sauvignon Blanc PASCAL MARTY
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Witte wijn
Leyda Valley 2020

Hét meesterwerk van Pascal Marty als het gaat om zijn witte wijnen. Dat we met een van de meeste bijzondere wijnen ter wereld te maken hebben is te danken aan het gebruik van het Japanse sakegist nr. 7. De ex- oenoloog van Baron Philippe de Rothschild is namelijk de enige niet -Japanner op de wereld die deze gistcultuur kan gebruiken. Dit vereiste pionierswerk met hoge eisen aan vakmanschap, inzicht en vooruitstrevendheid. Het resultaat is verbluffende topkwaliteit!!! Pure Sauvignon Blanc- elementen als citrus en geurende bloemen tonen zich in bouquet en smaak.