Proefpakket A juni / juli '21 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Proefpakket A juni / juli '21

€50,30
€40,78
pakket_a.jpg

inhoud: 2 flessen witte wijn, 2 flessen rosé en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Producten in proefpakket

ALEX GRANACHA ROSE
€7,10
€5,49
48+ €5,33
144+ €4,90
Rosé
DO navarra 2020

Verfrissend met verkwikkend zuurtje is z'n afdronk. De pittige fruittonen komen rijkelijk vrij van de 'Garnacha',de rode druif bij uitstek voor de verwende rosé liefhebber. Voor deze superieure, uitgesproken droge rosé worden uitsluitend geselecteerde percelen gebruikt. De koele maceratie en vergisting zorgen voor optimale extractie van fruitaroma's en een subtiele balans tussen fruit en sap. Kortom een rosé waarvan de prijs/kwaliteit- verhouding zeer aantrekkelijk is. DOEN....

GOLD MEDAL bij de Catavinum wine and spirits competition 2021

ALEX CRIANZA
€7,10
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Rode wijn
DO navarra 2017

De compositie van Tempranillo, Merlot en de Graciano is van een dusdanig select niveau dat zij menige wijnliefhebber op een fout been zet. Vanille-, caramel- en basilicumtonen op de achtergrond dragen zorg voor smaakimpressies die je uitsluitend bij grote wijnen aantreft. Dit maakt hem bijzonder, ook vanwege de opvoeding op Frans en Amerikaans eiken van maar liefst twaalf maanden. Een ware ontdekking. De structuur geeft hem groot bewaarpotentieel. De fluweelzachte smaakvariatie samen met de lange afdronk maakt hem zonder meer een proefsessie waard.

TAMPESTA Albarin Blanco
€10,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Witte wijn
DO Tierra de León (Castilla y León) 2016

Trompetgeschal: de eerste introductie van de zeldzame Albarindruif in Nederland. Jarenlang heeft bodega Tampesta gewerkt om de wijnstok in ere te herstellen en het karakter van de druif te temmen. Door de opvoeding sur lie (gedurende drie maanden) hebben de pittige zuren plaats gemaakt voor een fluweelzacht en uiterst elegant karakter. Helder geel met een heerlijk bouquet van limoen, lychee, mint, vijgen en sinaasappel. Fris en evenwichtig in smaak met een verfijnde en delicate afdronk.