Proefpakket A december '21 / januari '22 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket A december '21 / januari '22

pakket_a.jpg

inhoud:  6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Een van de alleroudste- dus klassieke- wijngebieden van Frankrijk vindt men op de heuvelachtige uitlopers van de Mont Ventoux. De wijngaarden liggen vaak verscholen en zijn dan  alleen bereikbaar over moeilijk begaanbare paden. Als met een meesterhand ingebed tussen de bosrijke heuvels van het Zuid- Franse landschap. Hier bevinden zich ook de biologisch bewerkte wijngaarden van François-Xavier Rimbert.  Met liefde gecreëerd en van hoge komaf  zijn de wijnen van dit opmerkelijke Domaine, op ’n hoogte van 350 meter….

69,30
54,80

Producten in proefpakket

DOMAINE DU PETIT ROMAIN RESERVE
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Rode wijn
AOP Costières de Nîmes (Rhône) 2018

Aan de rand van het oude stadje Nimes liggen de wijngaarden van Domaine du Petit Romain. Met veel respect voor natuur, mens en milieu worden hier duurzame kwaliteitswijnen geproduceerd (onder de certificering Terra Vitis). Het mediteraanse temperament van dit meeste zuidelijke gebied in de Rhone valley wordt duidelijk getoond na het ontkurken van deze klassieker. Fruitigheid en kruidigheid wisselen zich speels af met de eikentonen (12 maanden). In de geur is de Syrah (50%) direct herkenbaar door de peper en de specerijen waarna hij zich subtiel presenteert in de smaak.

PRESTIGE Domaine Les Hautes-Briguieres
11,75
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2018

Afkomst van oude stokken (vieilles vignes) en daarmee direct duidelijk zuidelijk Rhone-syrah getypeerd. De neus wordt overheerst door donkerrood kersen- en bessenfruit en de zo typerende garrigue. Veel vlezig donker fruit, specerijen (zwarte peper, zoethout, jeneverbes) en significante tannine komen terug in de smaak. François Xavier Rimbert heeft daarbij de perfect balans gevonden in het houtgebruik d.m.v. een opvoeding van 8 maanden op Frans eiken. Hierdoor behoudt de syrah zijn markante frisheid.

PLENITUDE Domaine Les Hautes-Briguieres
13,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2019

Het vakmanschap van François Rimbert zorgt samen met een zeer kleine opbrengst (van slechts 28HL/ha !!) voor een ongekende basis van deze wonderlijke syrah (90%). Gelukkig hebben we te maken met een kleine wijnboer uit een minder bekend gebied waardoor het een liefelijke prijs betreft voor een ongekend mooie kwaliteit. In de neus veel spekkersen, blauwe en zwarte bessen, laurier en olijven. De mondinzet is soepel en warm met donkere fruittonen en zwarte peper en zoethout. Door het kleine aandeel grenacha en een opvoeding op foudres zijn de tannine afgerond.