Proefpakket D oktober / november '21 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket D oktober / november '21

pakket_d.jpg

inhoud: 2 flessen witte wijn 4 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Je hangt lekker aan je tak met je onbekende soortgenoten. De wortels zoeken, tijdens je bloeiproces van bloemetje tot volwassen druif,  diep in de aarde naar vocht en voeding. Je geniet van de zon, het licht, de verfrissende regenbui en de nachtelijke rust. Je gebruikt het zonlicht om via je bladeren suiker aan te maken (fotosynthese). Je groeit en zorgt ervoor dat allerlei (primaire) aroma’s en mineralen uit de grond worden opgenomen en dat je voldoende fruitsmaken, suikers en zuren in je lijf ontwikkelt. Je velletje is stevig maar niet hard en bitter. Dan komt de grote dag. Je wordt goed genoeg bevonden om geplukt te worden en door een vakman getransformeerd te worden tot een natuurzuivere kwaliteitswijn.

58,90
43,88

Producten in proefpakket

CLUSTER BARRIQUE MAVRUD-RUBIN domaine Boyar
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
Sliven Region 2019

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

QUINTA DOS CURRAIS WIT
8,25
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
Witte wijn
DOC beira interior 2017

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en s?ria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.

Harold Hamersma (score De Kleine Hamersma): 8

ALEXANDER Red Unique Blend Boyar
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
Sliven Region 2018

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van (vijgen, kersen en cassis) nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring