Proefpakket D december '21 / januari '22 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket D december '21 / januari '22

pakket_d.jpg

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Wie niet aan wijn ruikt, neemt zichzelf bij de neus. Vooral bij het vineuze  ontdekken gaat de neus vóór de tong uit. Samen bespelen zij het gehemelte. Smaakpapillen brengen zij in opperste beroering. En dán komt het moment om jouw neusgierigheid op de proef te stellen en te belonen met ’n Storms Bio Kwaliteitswijn…… Daarom is dit wit kerstproefpakket ook zo uitdagend. Gevuld met dat andere neusje, je weet wel, dat van de zalm.

78,48
65,78

Producten in proefpakket

PINOT GRIS (ECO) HIMMELGARTEN JOHANNINGER
9,75
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Witte wijn
Nahe 2019

Afkomstig uit het Mainzer Becken waar kalk (coquina) de dominerende bodemsoort is. Hierdoor ontstaat er een samenspel van milde zuren en mineraliteit wat deze biologische wijn zo bijzonder maakt!! Tevens mooi droog waardoor de puurheid in smaak en bouquet optimaal wordt gepresenteerd. Vers fruit: nectarine , appels, kweepeer en abrikoos met wat rokerige en kruidige tonen en een lichte toets honing. Complexe wijn met een perfect balans en een verfijnde lange finale. Net als een Grand Cru heeft deze witte duitse wijn de mogelijkheid om te ouderen.

DOMAINE PROVENQUIERE TEMERAIRE
11,50
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2019

Als we Temeraire vertalen uit het Frans dan komt o.a. de volgende vertaling naar voren: waaghals, stout, brutaal en heldhaftig. Heldhaftig en gewaagd is het proces zonder meer. Zeker als je het proeft in deze exclusieve biologische top selectie. Alleen de oudste stokken van Sémillon (20%), Viognier (20%), Vermentino (20%), Chardonnay (20%) Sauvignon (20%) komen in aanmerking voor deze Storms cuvée. Handmatig geoogst en apart gevinificeerd, waarna ze geassembleerd worden tot een harmonisch geheel om vervolgens 16 maanden op Franse eiken vaten te rijpen.

INCANTO CHARDONNAY Barrel Fermented Medi Valley
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Witte wijn
Struma Valley 2019

Bourgondische allure, wat een kanjer!!! Kweepeer, stroopwafel, vanille, hazelnoot, gedroogde gele vruchten en bitterkoekjes vullen het aroma en verleiden de smaakpapillen. Een wijn voor liefhebbers, zeker voor degene die van vollere en klassiekere soorten houdt. Ondanks de vergisting en rijping op nieuw Franse eikenhouten barriques (6 maanden) behoud de wijn zijn finesse. Een prachtige en evenwichtige wijn met ook nog eens veel gastronomische mogelijkheden!