Proefpakket D april / mei '23 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket D april / mei '23

proefpakket_d.jpg

inhoud:  2 flessen rode wijn en 4 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

119,70
95,38

Producten in proefpakket

 Riesling Mertert Herrenberg Grand premier Cru Dom. Aly Duhr
20,95
15,95
48+ 15,47
144+ 14,23
Witte wijn
AOP Moselle Luxembourg Grand Premier Cru 2021

&quot,Deze Riesling van Aly Duhr staat op eenzame hoogte. Niet alleen vanwege zijn Grand Premier Cru status maar vooral om de opmerkelijke manier van tot stand komen, er wordt nl. gebruik gemaakt van spontane gisting (gedurende 9 maanden!!!) met de wilde gistcellen van de rieslingdruif zelf! Ook worden bestrijdingsmiddelen en kunstmest geweerd in de wijngaard. Een zuiverdere vorm van riesling komt u daarom niet snel meer tegen...

ETAMIN Mas Seren
19,95
16,75
48+ 16,25
144+ 14,95
Witte wijn
IGP Cevennes (Languedoc-Roussillon en Rhône) 2019

Een bescheiden druifje is de Rousanne. Klein van stuk, maar omvang zegt niets over kwaliteit en het resultaat is dan ook groots!!! Bijzonder, want de Rousanne kan slecht tegen wind, heeft onregelmatige (en kleine) opbrengsten, is vatbaar voor meeldauw, rot snel en kan pas laat geoogst worden. Een slechte huwelijkskandidaat zou je zeggen. Maar als de oenoloog van topniveau is, kunnen de kwaliteiten van de Rousanne gevangen worden in een wonderbaarlijke wijn als Etamin. Een sprookje, bijna.

GOLDEN SANDS Feteasca Neagra Reserve DROPIA
18,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Rode wijn
DOC Insuratei 2017

Feteasca neagra is de nationale trots in Roemenië. Dropia bewijst met deze icoonwijn waar de druif toe in staat is. Als je de Golden Sands Feteasca Neagra hebt geproefd snap je waarom de Roemenen deze druivensoorten als boegbeeld ervaren. Laat je wel niet van de wijs brengen door de vertaling van de druivensoort (Feteasca Neagra betekent zoiets als zwarte jonge juffrouw). De kleur is inderdaad diep paars en ondoorschijnend, maar het karakter van deze wijn heeft eerder iets weg van een reusachtige bodybuilder!