Proefpakket C oktober / november '21 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Proefpakket C oktober / november '21

pakket_c.jpg

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Inmiddels zwaait de vierde generatie Carles de scepter over de wijnproductie van Château Panet, Clos la Rose en Clos Jacquemeau in de gemeente St. Christophe-des-Bardes. Wijndomeinen die tot de selecte Grand Cru St. Emilion- groep behoren. Het samenwerkingsverband met Jean-Philippe Fort  is een succes. Meesterlijk zijn de creaties waarin zijn hand duidelijk  herkenbaar is- ( o.a. Château Angélus, Château Valandraud,  Chateau Croix St. Georges (Pomerol), Pavie, Troplong Mondot !)

123,70
101,70

Producten in proefpakket

CHATEAU LA PIGOTTE TERRE FEU
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
AOP Médoc (Bordeaux) 2015

Dat we te maken hebben met een groot oogstjaar wordt direct onthult door de fruitdominantie van deze wijn. Donkere fruittonen als bramen, kersen en cassis springen het glas uit. De smaak is daarbij typisch en klassiek, maar het valt op dat de wijn zich uiterst elegant presenteert voor een Medoc wijn. Niet alleen het top wijnjaar 2015 draagt daar aan bij, maar ook het opvallend grote aandeel merlot! Opmerkelijk is tevens hoe de houttonen het fruit ondersteunen.

CLOS LA ROSE Chateau Panet
23,95
18,95
48+ 18,38
144+ 16,91
Rode wijn
ac Saint-Emilion Grand Cru (Bordeaux) 2018

In de wijngaard van slechts 4 hectare, geheel ommuurd, heerst een buitengewoon gunstig microklimaat. De ondergrond dooradert met kalk is bedekt met een laagje leemzand. Het opkweken,op eiken, afgewisseld met nieuw en oud eiken, is naar voorbeeld van de succes formule van Oenoloog Jean-Philippe Fort. Diep rood. De neus charmant met pure aroma's vol fruit. Dominant fruitige vlezigheid, fris en energie rijk. Top..

CLOS JACQUEMEAU Chateau Panet
24,95
21,95
48+ 21,29
144+ 19,59
Rode wijn
ac Saint-Emilion Grand Cru (Bordeaux) 2010

Meniscuul klein wijngaardje van nauwelijks 1 hectare.Ontwikkeld 'n ouderwetse klasse wijn met een houdbaarheid potentieel van maar liefst 25 jaar. Lovende woorden van het toonaangevende vakblad 'Gids Hachette des vins' vielen hem ten deel. Hier heeft men het aangedrufd de wijnstok te laten lijden om een kwalitatief sublieme oogst voort te brengen Opgekweekt, 90 % op nieuw eiken en 10 % op gebruikte barriques van 'CHATEAU PANET' Naar voor voorbeeld van de Grand Cru Classée methode. Oogstopbrengst slechts 3000 flessen !